VriesVers Winkel van het Jaar 2022: dit zijn de finalisten

0
Leestijd: 2 minuten

Zes supermarkten, verdeeld over twee categorieën, hebben de finaleronde bereikt voor de verkiezing van de ‘VriesVers Winkel van het Jaar 2022’. Dit jaar worden er dus weer twee winnaars verkozen, één in de categorie winkels van 0 – 1.350 m² en één in de categorie groter dan 1.350 m². Het VriesVers Platform (VVP) maakt de winnaars dit jaar weer live bekend, en wel op donderdag 20 oktober tijdens het VVP Winnaarsevent ‘Feel the Energy’ in het Hart van Holland in Nijkerk.

Categorie 1: 0 – 1.350 m2
• Coop Brouwer Nieuwehorne
• Jumbo Rene Kromkamp Coevorden
• Plus Weerselo Daniëlle Tijhuis

Categorie 2: > 1.350 m2
• Albert Heijn Gorredijk
• Albert Heijn Pollemans Etten-Leur
• Jumbo Roel Heerschap Nederweert

Vorig jaar gingen Coop Vandaag Breda (Karnemelkstraat) (categorie 1) en Albert Heijn Pollemans Etten-Leur (categorie 2) er vandoor met de titel VriesVers Winkel van het Jaar 2022.

Het VriesVerstival heeft dit jaar weer plaatsgevonden in de maand september. Voor de 12e keer op rij is deze landelijke campagne (VriesVerstival) door het VriesVers Platform georganiseerd. Met het VriesVerstival werd in de deelnemende supermarkten de diepvriesafdeling weer in het zonnetje gezet. Dit jaar hebben de deelnemende winkels extra goed uitgepakt met mooie acties en extra aandacht. Dit alles met als doel om de omzet van vriesvers te stimuleren.

Niet alleen het oordeel van de vakjury staat centraal: in deze verkiezing zijn ook de oordelen van de consument en de SmartSpotter doorslaggevend. Tussen 1 en 24 september zijn consumenten in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen op hun favoriete supermarkt via een stemsite. Alle deelnemende winkels zijn op hun beurt bezocht door SmartSpotter waarbij zij werden beoordeeld op verschillende meetpunten. Daarbij kon het VVP online zien hoe alle vriesversafdelingen erbij stonden.

Eind september heeft de jury de top-5 per categorie bezocht als ‘mystery shoppers’. De jury beoordeelt de genomineerden op onder meer netheid van de vriesvers afdeling, waaronder spiegelen, vulgraad, hygiëne, vriendelijkheid personeel, uitstraling vriesvers afdeling en aantrekkelijkheid van het assortiment. Op basis van een verdeelsleutel over het aantal stemmen, de beoordeling door SmartSpotter en het oordeel van de jury maakt het VriesVers Platform de winnaars op 20 oktober 2022 bekend tijdens het VVP Winnaarsevent ‘Feel the Energy!’. Het niveau (en concurrentie) was volgens het VVP ook dit jaar weer uitzonderlijk hoog. De verkiezing van VriesVers Winkel van het Jaar wordt gesponsord door Carrier Refrigeration Benelux.

Ook de consument wordt beloond voor zijn of haar inspanning. Onder de inzenders van de winkelbeoordelingen worden namelijk tweek keer één minuut gratis winkelen (gesponsord door VVP), één keer een vakantiecheque van FarmCamps, één keer een vrijstaande vriezer van Inventum, vijf keer een blender van Inventum, vijf keer twee uur skipas voor twee personen van SnowWorld, tien keer Ticket to Ride Europe bordspel en tien keer customized tompoucetaart van Mademoiselle Desserts. Uiterlijk begin november worden de winnaars bekend gemaakt.

Naast de verkiezing van de VriesVers Winkel van het Jaar omvat het Vriesverstival ook de verkiezing van het beste VriesVers Product van het Jaar voor zowel A-merken als huismerken. Ook de winnaars daarvan worden 20 oktober bekendgemaakt.