VriesVerstival nadert ontknoping

0
Leestijd: < 1 minuut

Morgen is de laatste dag van het VriesVerstival. Het is ook de laatste dag dat er gestemd kan worden op de deelnemende supermarkten en genomineerde vriesversproducten, zowel A-Merk als huismerk. Bekijk hier nog eens de genomineerde producten.

Moest het VriesVerstival – een initiatief van het VriesVers Platform (VVP) – al vanwege corona worden uitgesteld (van april naar september), door het oplaaiende virus moet nu ook de uitreiking op 8 oktober as. op een alternatieve wijze vorm gegeven worden.

Dat alles doet niets af de sterke onderliggende prestaties van de vriesverscategorie. Zo becijferde IRI dat tot en met week 28 de omzet van supermarkten met 9% steeg, maar dat de vriesverscategorie in diezelfde periode een omzetstijging van 15% liet zien.

Supermarkten die zich met vriesvers weten te onderscheiden hebben daarmee een concurrentievoordeel in handen. Wie zich dit jaar VriesVers Winkel van het Jaar mag noemen is dus extra relevant. Bij een tussenstand van afgelopen 15 september had Jumbo Heerschap Leuken (Weert) de beste kaarten in handen.