Westland Kaas neemt ‘Kees’-kaas over

0
Leestijd: 2 minuten

Westland Kaasspecialiteiten neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas met een unieke receptuur aan haar portfolio toe. Keesmakers, het bedrijf achter kaasalternatief Kees, raakte vorig jaar in financiële problemen en ging uiteindelijk failliet. Gehoopt werd dat een ander bedrijf Kees zou overnemen. Dat is nu gebeurd.

Westland is naar eigen zeggen voortdurend op zoek naar manieren om de smaak en receptuur van haar ambachtelijke kazen te verfijnen. Zo creëerde zij met Maaslander de eerste zoutarme kaas en staan vakmanschap en vindingrijkheid centraal in de zoektocht naar de bekroonde smaak van Old Amsterdam. Old Amsterdam 48+ en Old Amsterdam Geit behaalden in deze maand de hoogst mogelijk score bij de Duitse DLG Awards; een uitzonderlijke prestatie die goed was voor een gouden DLG-Award. Tijdens de Superior Taste Awards vielen meerdere varianten van Old Amsterdam kort geleden ook in de prijzen.

De samenwerking met Those Vegan Cowboys, waarin vegan alternatieven voor kaas worden ontwikkeld, past naadloos in deze traditie van creativiteit en vernieuwing. Met Kees voegt Westland Kaas een bijzonder merk – een variant op kaas met een uniek recept – aan haar aanbod toe. Kees heeft een speciale receptuur en is gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij Kees de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Hiermee is Kees een variant op kaas die deels plantaardig is, 50% minder verzadigde vetten bevat en daarmee goed is voor je cholesterol.

“We zijn erg blij dat we ons portfolio, met merken als Old Amsterdam en Maaslander, kunnen verrijken met Kees,” vertelt Ronald van Zetten, ceo a.i. van Westland Kaasspecialiteiten. “Bij Westland hebben we een passie voor ondernemerschap, gericht op het steeds verbeteren van de smaak en receptuur van onze producten. Deze overname brengt ons opnieuw dichter bij onze missie, waarbij we het leven beter willen laten smaken, door zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de heerlijkste kaas op een duurzame manier.” Marc van Wanroij, mede-oprichter van Keesmakers, geeft aan: “Ik ben blij dat het merk Kees in goede handen is bij Westland Kaas en heb er vertrouwen in dat Kees op deze manier voor consumenten beschikbaar blijft.”