William Barker sales director Retail & Foodservice Benelux OSI

0
Bij vleesbedrijf OSI wordt William Barker (47) per 1 maart benoemd tot sales director Retail & Foodservice OSI Benelux. Hieronder vallen de werkmaatschappijen van de voormalige Baho Groep (onder meer Bakx Foods en Henri van de Bilt) gecombineerd met bedrijven uit de OSI groep in Europa. Barker heeft jarenlange ervaring in FMCG en was eerder werkzaam voor warenhuisketen De Bijenkorf, Boekos Food Group, Zwanenberg Food Group en Maitre Paul/Nestlé.
Momenteel is Barker nog sales manager Retail Europe bij snackproducent Van Geloven. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van Mora, Van Dobben, Kwekkeboom en private labels, zowel in Nederland als internationaal. Met zijn team realiseerde Barker de afgelopen 11 jaar een substantiële groei met het merk Mora; in omzet van € 55 miljoen naar meer dan € 100 miljoen sleepten diverse prijzen in de wacht.
William Barker over zijn overstap naar OSI: “Het sterke wereldwijde portfolio van OSI, dat in 65 fabrieken wordt gemaakt door 20.000 medewerkers en resulteert in een omzet van € 6,5 miljard, geeft veel mogelijkheden voor de Benelux. Er is een stevige basis voor verdere groei en ik zie er naar uit om met het team in de Benelux de strategie waar nodig verder aan te scherpen en uit te bouwen in omzet met focus op onze consumenten, klanten, netwerk, medewerkers en relaties. De stap naar dit ondernemende wereldwijde concern voelt ook erg goed om door te groeien.”