Wilthagen introduceert Zeeuwse kroepoek

0
Leestijd: < 1 minuut
Wilthagen introduceert Zeeuwse kroepoek in de varianten Noordzeegarnalen, Hollandse ui en Oosterschelde-zeewier.
Kroepoek kennen we als populaire begeleider van Chinees-Indische gerechten. Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt nu echter met een geheel nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Een volledig in Nederland geproduceerde, ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterscheldezeewier. Een smakelijke, hoogwaardige kroepoek voor bij de borrel of bij de maaltijd. De Zeeuwse kroepoek in kleurrijke, opvallende verpakkingen is vanaf deze maand landelijk verkrijgbaar bij onder meer Jumbo-supermarkten en binnenkort ook bij Deen en Spar.
Zeeuwse kroepoek is ontwikkeld door het uit Tholen afkomstige familiebedrijf Wilthagen, bekend van de knabbelspek en leverworst. Wilthagen wilde graag een nieuw product aan het portfolio toevoegen en heeft  zich laten inspireren door mooie producten uit onze lokale omgeving. “In Nederland wordt nog geen kroepoek geproduceerd. De kroepoek die op de markt is, werkt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen afgebakken. Voor de Zeeuwse kust worden Noordzeegarnalen gevangen en daarmee maakt Wilthagen Zeeuwse garnalenkroepoek.”
Zeeland en de daaraan grenzende Brabantse wal zijn ook bekend om hun uien. Wilthagen haalt zijn uien bij uientelers op enkele kilometers van Tholen. De Zeeuwse uienkroepoek bevat 43% ui en haalde mede daardoor in de smaaktest onder consumenten een bijzonder hoge score. De derde Zeeuwse variant is een kroepoek met Oosterschelde-zeewier. Het wier wordt door de bekende zeewiersteker Jan Kruijsse van de oevers van de Oosterschelde gesneden. Wilthagen verwerkt in zijn kroepoek het zogenaamde knotswier. Wilthagen heeft  hooggespannen verwachtingen van de introductie van de Zeeuwse kroepoek en spreekt van een nieuwe pijler voor het bedrijf.
Inlichtingen: Wilthagen, 0166 – 60 38 71 | www.wilthagen.nl