Wisselingen in Hoogvliet-directie; Henk Kessen stopt

0
Leestijd: 2 minuten

Henk Kessen stopt als commercieel directeur bij Hoogvliet. Zijn opvolger is Rutger van den Bout, die sinds 1990 bij Hoogvliet werkt en nu ruim twee jaar als adjunct-directeur commerciële zaken. Daarvoor was hij onder meer enkele jaren hoofd category management bij Hoogvliet.

Van den Bout is sinds deze maand al als commercieel directeur aangesteld, maar Kessen blijft sowieso nog tot medio juni voor Hoogvliet werkzaam in verband met de overdracht.

Daarnaast wordt de directie van Hoogvliet uitgebreid. Tom de Bruijn wordt met ingang van 15 mei directeur operations, Sebastiaan van Duijn adjunct-directeur marketing en e-commerce en Petra van der Vlist adjunct-directeur voor human resources. Van Duijn en Van der Vlist zijn niet nieuw, zij werkten al bij Hoogvliet. De Bruijn is wel nieuw: hij komt van Aldi, waar hij de laatste negen jaar directeur van het dc in Culemborg is geweest.

Het vertrek van Kessen is volgens Hoogvliet volgens afspraak. In het persbericht zegt hij: “Ik kijk of er nog wat moois op mijn pad komt.”

Met Henk Kessen vertrekt er bij Hoogvliet een directeur die zijn sporen in de supermarktsector ruimschoots heeft verdiend. Hij werkte jarenlang bij Deen, daarna bij Detailresult en daarna bij Hoogvliet en daar gaf hij mede vorm aan ‘Helemaal Hoogvliet’, het project waarmee Hoogvliet de laatste jaren z’n formule vernieuwde.

Van Deen naar Detailresult naar Hoogvliet; dat zal niet zonder slag of stoot zijn geweest, maar daar is verder weinig over naar buiten gebracht. Kessen ging in 2013 opeens weg bij Deen, na er jarenlang samen met directeur Fons Deen het boegbeeld in de branche van te zijn geweest, en met een dienstverband van 35 jaar. Met hem vertrokken ook meteen twee anderen bij Deen (Lonneke Rijkmans en Jaap Bloot), waardoor het op een soort scheiding der geesten binnen Deen leek.

Enkele maanden later, voorjaar 2014, was Kessen opeens commercieel directeur bij Detailresult. Hij werd binnen gehaald door René van Klooster, die bij Detailresult algemeen directeur was en die daarvóór een tijd bij Deen directeur was geweest (Van Klooster zou de wegbereider zijn voor de jongere generatie uit de Deen-familie, maar hij stapte er na twee jaar op).

Kessen bij Detailresult bleek echter van korte duur: twee jaar. In maart van 2016 bleek Kessen op te stappen, een reden daarvoor werd niet bekendgemaakt. Twee maanden later echter, bleek Kessen commercieel directeur te worden bij Hoogvliet. Hij volgde daar toen Jan Korevaar op.