Martin Yntema country director AB InBev

0
Leestijd: 2 minuten
Per 1 januari 2017 volgt Martin Yntema Harm van Esterik op als country director Nederland. Van Esterik gaat vanaf die datum leidinggeven aan AB InBev Duitsland.
Yntema startte in 2006 als global management trainee bij AB InBev en vervulde sindsdien verschillende functies binnen Nederland en West-Europa. Na eerst de functie van manager Distributie Horeca te hebben bekleed, heeft hij tussen 2008 en 2012 voor verscheidene klanten als key accountmanager Off Trade gewerkt. In 2012 heeft hij de overstap gemaakt naar het Europese hoofdkantoor in Leuven, waar hij verantwoordelijk was voor Talent Management & Development voor West-Europa. In 2014 keerde hij terug bij AB InBev Nederland in zijn huidige rol van Off Trade sales director.

“Onder leiding van Yntema heeft In Home Nederland een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Naast de sterke groei van onder meer Hertog Jan heeft hij de In Home-organisatie geprofessionaliseerd. Zo is onder zijn leiding onder andere het field sales team uitgebreid, een versterkte focus op merkactivaties en winkelvloerexecutie aangebracht, en een heldere visie op verdere gezonde groei geformuleerd. Daarnaast heeft hij vormgegeven aan een ambitieus en gemotiveerd team, klaar om de toekomstige groeiambities waar te maken”, aldus Harm van Esterik.
“Het team van AB InBev Nederland heeft de afgelopen jaren fantastische resultaten neergezet in zowel Out of Home als In Home. Ik ben enorm gemotiveerd om in mijn nieuwe rol bij te dragen aan de ambitieuze doelstellingen van de aankomende jaren en kijk uit naar de samenwerking met onze partners”, zegt Martin Yntema. “Het is mijn ambitie om met ons sterke premium merkportfolio nog meer consumenten aan onze bieren te binden en verder bij te dragen aan de mooie ontwikkelingen binnen de biermarkt.”
Evenals Yntema startte Harm van Esterik startte zijn carrière bij AB InBev als management trainee (maar dan in 1993). Hij vervulde sinds die tijd een verscheidenheid aan rollen in verschillende Europese landen. Zo werkte hij onder andere op M&A in Centraal & Oost Europa en was hij vanaf 2009 finance director van de Benelux en Frankrijk.
Van Esterik is sinds 2013 country director van AB InBev Nederland. “In de afgelopen 3,5 jaar heeft Van Esterik een grote bijdrage geleverd aan onze groei in de Nederlandse markt. We hebben onder zijn leiderschap bijvoorbeeld onze positie in de Out of Home verstevigd, de categorie- en schapvisie aangescherpt en verder gebouwd aan een winnend merkenportfolio. Naast het leveren van goede resultaten was Harm met zijn toegankelijke leiderschapsstijl in staat een winnend en zeer gemotiveerd team van medewerkers te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring, expertise en leiderschap de juiste persoon is om onze business in Duitsland aan te sturen en naar groei te begeleiden”, aldus Jean-Jacques Velkeniers, business unit president Europe West bij AB InBev.
Tijdens de komende maanden zullen Yntema en Van Esterik nauw samenwerken om een soepele overdracht te verzekeren.