‘Yo, maaltijdfietser, download snel onze corona-app!’

0
Leestijd: < 1 minuut

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is verlegenheid gebracht. Het heeft aan de leden van de NLVVM – de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (jazeker, die bestaat, sinds 2015) – gevraagd dat hun bezorgers de corona-app van de overheid op hun smartphone installeren. Maar dat mag niet.

Nou, het ministerie heeft die kop hierboven niet gebruikt, hoor. Sterker nog, het heeft niet de maaltijdbezorgers een bericht gestuurd, het heeft de leden van dat NLVVM gevraagd: willen jullie er bij jullie bezorgers op aandringen dat zij die app op hun smartphone downloaden?

Maar dat mag niet, zeiden we. Want? Er is bij het overleg over die app in de Tweede Kamer afgesproken dat er geen enkele vorm van druk mag worden uitgeoefend. Dus de ‘manager partnerships coronavirus-app’ van dat ministerie had de mail met dat verzoek niet naar New York Pizza, Domino’s, Febo of Sushipoint mogen sturen. Dat erkent het ministerie nu zelf ook.

Snel vergeten. Want anders krijgen na dat gedoe met Grapperhaus ook nog gedoe over de vraag of de minister van dat ministerie, Hugo de Jonge, moet aftreden. En dat na de twee moties van wantrouwen die premier Mark Rutte gisteren nog aan zijn broek kreeg. Weggestemd overigens.