Zaandam opent House of Food

· leestijd 1 minuut Nieuws

In de voormalige chocoladefabriek van Verkade opent aanstaande donderdag een nieuw centrum voor de voedingsindustrie zijn deuren. Het House of Food moet dé ontmoetingsplaats worden voor de voedingsmiddelenindustrie in de Zaanstreek en omgeving. AH-directeur Sander van der Laan zal bij de opening spreken over het belang van innovaties voor de retail.  

Het House of Food is een initiatief van de Stichting Zaanstreek First in Food en biedt ruimte aan leren, werken, innoveren en kennis vergaren in de foodsector. Het centrum richt zich daarbij op: de uitbreiding van snel inzetbaar en goed opgeleid personeel, het delen van kennis en het stimuleren en het ondersteunen van groei door innovatie.

Het House of Food bestaat uit een innovatiestudio, een food laboratorium, een netwerkruimte, diverse opleidingsruimten en een leerwerkfabriek. In het House of Food zijn verschillende initiatieven op het gebied van de voedingsmiddelen gevestigd. Er komt een uitgebreid activiteitenprogramma, dat bestaat uit themabijeenkomsten, meetings en workshops, netwerkbijeenkomsten, masterclasses en een informatiemarkt.

Het House of Food wordt geopend door wethouder Barbara Visser van Zaanstad, de burgemeesters Peter Tange en Paul Möhlmann van Wormerland en Oostzaan en gedeputeerde Jaap Bond van de Provincie Noord-Holland. Sander van der Laan, algemeen directeur van Albert Heijn, houdt bij gelegenheid van de opening van het centrum een betoog over het belang van innovatie. Ook food trendwatcher en FoodPersonality-columnist Anneke Ammerlaan zal een presentatie verzorgen.

Het House of Food is mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds Regionale Ontwikkeling EFRO aangevuld met bijdragen vanuit het bedrijfsleven, de provincie, de Zaanse gemeenten en diverse andere partners. De totale projectkosten bedragen ruim € 2,1 miljoen. Het House of Food moet de economische identiteit van de Zaanstreek en haar positie als nummer één op het gebied van voeding versterken.

Aan het House of Food werken, naast meerdere grote en kleinere voedingsmiddelenproducenten in de regio, ook onderwijsinstellingen mee als het Regio en Clusius College. Verder zijn de gemeentes Zaanstad, Oostzaan en Wormerland betrokken. Als ook de Provincie Noord-Holland, het Zaanse Ondernemers Netwerk ZON, de Kamer van Koophandel, Stichting Arbeidsmarkt Strategie Noord-Holland STAN en Syntens, het innovatienetwerk voor MKB.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.