Zevende editie FFF&HI in Barcelona aanstaande

0

De alweer zevende editie van Free From Functional Food & Health Ingredients (FFF&HI) staat weer voor de deur. Europa’s toonaangevende beurs op het gebied van ‘free from’, biologisch, vegetarisch/veganistisch, functionele voeding en verwante ingrediënten keert terug naar Barcelona. De beurs vindt plaats op 28 en 29 mei aanstaande in Barcelona’s Gran Via Fira.

De FFF&HI zal dit jaar diverse nieuwe elementen omvatten om tegemoet te komen de behoeftes van het snel groeiende aantal kwalitatief hoogstaande bezoekers. Die raken steeds meer geïnteresseerd in een markt die in Groot-Brittannië de afgelopen jaren (2013-2018) met maar liefst 133% groeide. Free from omvat een steeds groter aanbod producten die inspelen op speciale voedingswensen. Het segment presteert sterk in tal van productgroepen, van snacks, kant-en-klare maaltijden en out-of-home-producten tot diepvries, zoetwaren en alledaagse basisproducten.

Al deze segmenten worden op de beurs vertegenwoordigd door vernieuwende internationale merken en komen ook samen in een goed gevuld congresprogramma dat gelijktijdig met de beurs zal plaatsvinden. Daarmee is FFF&HI het samenbindende element voor foodprofessionals van over de hele wereld. Gedurende twee dagen laat FFF&HI actuele trends, marktanalyses, productinnovaties de revue passeren, terwijl het evenement tegelijkertijd uitgebreide netwerkmogelijkheden biedt.

Vijf kerncategorieën:
1. Free From (inclusief glutenvrij, zuivelvrij, lactosevrij, zonder ei, suikervrij en vegetarisch – goed voor 133% groei in het Verenigd Koninkrijk in de periode 2013-2018);
2. Vegan (vleesvervangers groeiden de afgelopen vier jaar met 451% in Europa);
3. Natuurlijk/biologisch (groeit door naar een markt van 300 miljard euro wereldwijd in 2024);
4. Functional (geschatte wereldwijde omzet in 2018 van ruim 60 miljard euro);
5. Ingrediënten: voor de ontwikkeling van nieuwe free from en functional foods.

Bij de nieuwe elementen van de beurs gaat het onder meer om een uitbreiding van het congresprogramma om de kennis van de free from-markt te vergroten, de mogelijkheid van één-op-één expertmeetings, internatinale matchmaking (georganiseerd door EU Enterprise Europe Network), showcase van gecertificeerde vegan producten in samenwerking met Pro-Veg en UVE en landenpaviljoens van onder meer Finland, Korea, Canada, Ecuador en Polen.

Naar verwachting zo’n 4.500 bezoekers, waaronder inkopers, producenten en experts, worden eind mei in Barcelona verwacht en kennis te namen van de actuele ontwikkelingen in deze snel groeiende markt. De inschrijving is geopend.