Afbeelding

Jumbo stopt als hoofdsponsor wieler- en schaatsploeg

· leestijd 1 minuut Nieuws

Jumbo stopt eind volgend jaar met de rol van hoofdsponsor van de wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma. Het contract loopt tot eind 2024. Jumbo blijkt kennelijk nog een optie open te houden om als sponsor aan te blijven, maar hoe dan ook zal Jumbo niet meer de hoofdsponsor zijn van deze teams.

Jumbo was jarenlang hoofdsponsor en zowel in wielrennen als in schaatsen was Jumbo-Visma zeer succesvol. In het wielrennen was Jumbo-Visma enorm succesvol (vorig jaar nog won Jumbo-Visma de Tour de France, fotobron: Jumbo), maar ook in het schaatsen – maar daar zeggen we dan maar van dat Nederlandse ploegen altíjd wel succesvol zijn in die sport waar Nederland sinds jaar en dag nou eenmaal behoorlijk mee bezig is, terwijl die sport in veel landen gewoonweg niet bedreven wordt.

Op de site van NOS komt ‘sportmarketeer’ Bob van Oosterhout aan het woord en die wijt de afloop van dat contract aan drie factoren. Ten eerste was wijlen Karel van Eerd een fan van wielrennen en schaatsen, een contrast met de liefde voor de auto- en motersport van zijn zoon Frits van Eerd, overigens. Zoals bekend is Karel van Eerd eind vorig jaar overleden.

Daarnaast hebben de perikelen van Frits van Eerd – de witwasaffaire die de FIOD onderzoekt en die in september leidde tot een inval in zijn woning en alles wat daarna volgde – ook geleid tot dit besluit. Bovendien, een paar weken geleden bleek dat bij de sportsponsoring van het raceteam van Frits van Eerd leveranciers van het Jumbo-assortiment waren betrokken. Daarbij wezen integriteitsdeskundigen erop dat hiermee de scheiding tussen de privé-activiteiten van Frits van Eerd en de activiteiten van Jumbo niet zo strikt was als wenselijk is.
Maar Van Oosterhout wijst er ook op dat het marktaandeel van Jumbo ‘onder druk staat’, zoals hij dat zegt.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.