Afbeelding

Aldi Süd gaat bezorgen

Nieuws

Aldi Süd gaat beginnen met een test met thuisbezorgen, in ‘thuisland’ Duitsland. Daarmee maken we het de eerste keer mee dat een discounter in e-commerce stapt. Het gaat vooralsnog alleen om versartikelen en het gaat alleen om een test, in Mülheim an der Ruhr, de thuisbasis van Aldi. Let wel, het gaat hierbij om Aldi Süd en niet Aldi Nord, dat in ons land actief is.

Is dit een uniek moment in de supermarktsector? In de Duitse media staan ze ervan te kijken, maar die Duitse media wijzen er ook op dat Aldi Süd in de VS al eerder met e-commerce en leveringen aan het testen was. Bovendien werkte Aldi Süd in de VS al samen met Doordash, een flitsbezorger. Daarnaast, Aldi Süd doet in verschillende Europese landen al aan e-commerce, zoals Zwitserland en Engeland. Aldi Nord en e-commerce, dát zou pas wat zijn…

Maar dan nog, tot nu toe zijn in Duitsland alleen fullserviceformules als Edeka en Rewe bezig met e-commerce, en discounters niet. Dat is eigenlijk ook in ons land zo. Albert Heijn, Jumbo, Plus en Hoogvliet doen aan e-commerce, andere formules, vooral ‘voordeelformules’, niet en onlangs maakte ook Dekamarkt bekend te stoppen met e-commerce. Terwijl de voormalige Detailresult-zuster Dirk altijd verklaarde niet met e-commerce te willen beginnen, zoals bijvoorbeeld Nettorama, Boni en Jan Linders.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief