Afbeelding

Albert Heijn komt met ‘Overblijvers, tips voor thuis’

Door: Gé Lommen Nieuws

Albert Heijn heeft deze week ‘AH Overblijvers – tips voor thuis’ gelanceerd. Het gaat om een uitbreiding van de AH-app met suggesties om thuis voedselverspilling te bestrijden, zoals met recepten op basis van artikelen die consumenten thuis in de koelkast hebben liggen of bewaaradviezen om zulke artikelen langer goed te houden (foto: schermen op die AH-app, fotobron: Albert Heijn).

AH introduceerde ‘AH Overblijvers’ vorig jaar, als antwoord op ‘Too Good To Go’, waar AH een tijd lang aan deelnam. Maar na die tijd kwam het met een eigen initiatief, ‘AH Overblijvers’, pakketten met artikelen die aan het eind van een dag overblijven in een AH omdat ze nog maar een korte tht hebben of uit het assortiment verdwijnen. In de AH-app kunnen consumenten zien in welke AH’s die AH Overblijvers worden aangeboden.

En nu komt AH met een nieuwe toepassing, ‘AH Overblijvers – tips voor thuis’. Albert Heijn meldt in een persbericht dat zodoende makkelijker wordt om ‘het kliekje van gisteren om te toveren tot een nieuwe maaltijd of iets lekkers te maken van wat je toch al in huis hebt. Ook vinden klanten er antwoord op de vraag hoe je producten het beste kunt bewaren, zoals bewaartips voor rauwe sperziebonen die gevoelig zijn voor kou of trucjes om het rijpen van bananen te vertragen. Ten slotte worden extra tips gegeven om thuis voedselverspilling tegen te gaan.’

Albert Heijn doet ook mee aan de ‘verspillingsvrije week’, die deze week zo genoemd wordt, georganiseerd door ‘Samen Tegen Voedselverspilling’. Albert Heijn heeft eerder het doel uitgesproken in 2030 50% minder te verspillen ten opzichte van 2016. Albert Heijn meldt: “Initiatieven als AH Overblijvers en dynamisch afprijzen dragen daaraan bij.”

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief