Afbeelding

NVWA sluit distributiecentrum Picnic vanwege uit de hand gelopen muizenplaag

Door: Dave van Loon Nieuws

Op last van de NVWA is het distributiecentrum van Picnic in Zaandam gesloten. Reden is een omvangrijke muizenplaag waardoor de voedselveiligheid in het geding kwam. Inmiddels wordt het dc leeggehaald om gereinigd te worden.

Het distributiecentrum van Picnic in Zaandam is afgelopen woensdag op last van de voedsel- en warenautoriteit NVWA gesloten. In het distributiecentrum is sprake van een grote muizenplaag die door Picnic niet onder controle gebracht kon worden. Vanuit het 20.000 m2 grote dc in Zaandam worden lokale hubs van Picnic beleverd. Picnic opende het distributiecentrum in Zaandam in 2022.

Een woordvoerder van Picnic bevestigt de sluiting door de NVWA en zegt dat het bedrijf zijn klanten nu zo goed mogelijk probeert te bedienen via andere locaties. Over de schade kan Picnic niks zeggen. De prioriteit ligt bij de voedselveiligheid, aldus de woordvoerder. Wanneer het distributiecentrum in Zaandam weer open kan is niet duidelijk.

De NVWA heeft als aanbeveling gegeven om het dc grondig te reinigen. Pas als dat is gebeurd kan Picnic contact opnemen met de NVWA om een nieuwe keuring aan te vragen. Gisteren is volgens een lokale krant begonnen met het dc leeghalen om de muizenplaag te bestrijden en de ruimte volledig te reinigen.

Muizen komen in veel dc’s en magazijnen voor waar levensmiddelen worden opgeslagen en kunnen uitgroeien tot plaag wanneer er niet voortdurend aandacht voor preventie dan wel bestrijding is.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.