Winkelbeeld uit een moderne Poiesz.
Winkelbeeld uit een moderne Poiesz. F.P.Fazzi

Poiesz groeit naar 78 vestigingen met overname Coop in Zuidlaren

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Poiesz neemt de Coop aan De Klencke in het Drentse Zuidlaren over van Plus/Coop. De supermarkt in Zuidlaren brengt de teller van het aantal vestigingen van de Friese supermarktketen op 78.

En weer verhuist een supermarkt van Plus/Coop naar Poiesz. De Friese supermarktketen heeft de afgelopen tijd al meerdere winkels van Plus/Coop overgenomen, doorgaans Coop-supermarkten maar in Rolde nam het onlangs nog de plaatselijke Plus-supermarkt over. Poiesz profileert zichzelf nadrukkelijk als supermarktformule van en voor het noorden. Van de 78 vestigingen zijn maar liefst 52 supermarkten gevestigd in Friesland en 14 winkels in de provincie Groningen. Nu begint het ook in Drenthe aan de weg te timmeren met negen vestigingen. Het marktgebied van Poiesz heeft echter uitlopers naar Flevoland (één filiaal in Emmeloord) en de kop van Overijsel (één filiaal in Staphorst).

“Al sinds jaar en dag is het olievlekprincipe een beproefd concept voor Poiesz. Door steeds weer filialen te openen die in of in het verlengde van het bestaande marktgebied liggen, zorgen we ervoor dat onze formule nog dominanter wordt in de zogenoemde Poiesz-regio. We noemen dit ook wel ‘pareltjes rijgen’”, aldus Piet Smit, algemeen directeur van Poiesz. De supermarkt in Zuidlaren zal na een ingrijpende verbouwing ook zo’n pareltje worden, belooft Poiesz in een persverklaring.

Eind april 2024 zal de Coop supermarkt, een filiaal van 861 m2 volgens Superdata, haar deuren sluiten en direct daarna wordt de winkel volledig gestript om vervolgens weer opgebouwd te worden als Poiesz-supermarkt. De opening van de 78e Poiesz staat gepland voor eind mei 2024. Op dat moment kunnen ook alle klanten in Zuidlaren en omstreken kennismaken met de specifieke en unieke formule elementen van Poiesz.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Poiesz volop inzet op verdere groei van het vestigingennetwerk. ‘De voor Poiesz geschikte kansen in de markt worden daadkrachtig gepakt en omgezet in concrete investeringen in de toekomst’, zegt het bedrijf daar zelf over in de persverklaring. ‘Alles is en blijft erop gericht om de continuïteit van de onderneming verder te borgen zodat het familiebedrijf Poiesz in blakende gezondheid kan worden overgedragen aan de volgende generatie.’

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.