Afbeelding

Circle K van start bij Total-tankstation aan A12 bij Harmelen

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is van start gegaan met een nieuwe formule voor de pompshop: Circle K. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd naar het ‘Circle K store concept’ dat hier zijn debuut maakt in Nederland.

Wereldwijd worden er onder de vlag van de van oorsprong Amerikaanse gemakswinkelketen Circle K duizenden pompshops en tankstations geëxploiteerd. “Circle K wordt geleidelijk geïntroduceerd in de shops bij de stations van TotalEnergies. Het aanbod van producten en services wordt aangepast aan de behoefte van de Nederlandse markt. Dit doen wij samen met het sterke, lokale management en de teams van de servicestations die fantastisch werk leveren”, zegt Nathalie Baras, vice president bij Circle K Nederland.

Ondanks de omvangrijke ombouw is het station opengebleven voor klanten. Daar is TotalEngergies ook alles aan gelegen, aangezien dit tankstation geldt als duurste tankstation van Nederland. In 2018 werd de concessie (voor 15 jaar) door TotalEnergies gewonnen door een bod van maar liefst € 24 miljoen. Binnen enkele weken ondergaan de shops van nog twee grote stations - TotalEnergies Schiphol en TotalEnergies Reeuwijk - eenzelfde transformatie.


De transformatie vloeit voort uit de door Circle K gedane aankoop van alle 378 retaillocaties van TotalEngergies in ons land. Behalve dat de komende maanden een fors aantal stations wordt voorzien van een nieuwe shop, is er ook een begin gemaakt met het deels aanpassen van de TotalEnergies stations zelf. Hierbij worden, zonder dat de hele winkel verbouwd hoeft te worden, delen van de Circle K-formule ingevoerd. ‘Dit illustreert de flexibiliteit en innovatie die Circle K in de sector brengt’, aldus een persbericht.


Het tankstation Bijleveld bij Harmelen was al eerder vernieuwend op het gebied van de pompshop-formule. Zo introduceerde BP, de vorige concessiehouder van die locatie, er jaren geleden voor het eerst Marks & Spencer als pompshopformule. Dat werd uiteindelijk geen succes.


Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.