Zwanenberg Food Group en Struik Foods fuseren

0
Leestijd: < 1 minuut

De aandeelhouders van Zwanenberg Food Group en Struik Foods Europe hebben besloten dat de ondernemingen per vandaag – 16 maart 2020 – de krachten bundelen. Hiermee ontstaat een breed voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van € 540 miljoen.

De vakbonden zijn geïnformeerd en beide ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft reeds ingestemd met de voorgenomen transactie. Er vallen geen ontslagen, zo benadrukken de bedrijven in een persverklaring.

Met deze fusie ontstaat naar eigen zeggen een krachtige combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group, bekend van onder meer de merken Kips en Huls, biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van € 420 miljoen realiseren. Struik Foods Europe, dat vooral bekend is van het merk Struik, realiseert een jaaromzet van € 120 miljoen. Bij Struik werken 200 mensen. Het bedrijf is sinds 2016 in handen van Fratelli, het beleggingsvehikel van de familie Van Drie.

Aldo van der Laan, chairman Zwanenberg Food Group: “Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.” René van Drie van Struik Foods Europe: “Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.”