Leo Linders kondigt afscheid aan - Ferry Moolenschot nieuwe algemeen directeur Jan Linders Supermarkten
Leo Linders kondigt afscheid aan - Ferry Moolenschot nieuwe algemeen directeur Jan Linders Supermarkten Shelflife

Leo Linders kondigt afscheid aan - Ferry Moolenschot nieuwe algemeen directeur Jan Linders Supermarkten

· leestijd 1 minuut Algemeen

Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten, heeft aangekondigd op 1 februari 2020 afscheid te zullen nemen als algemeen directeur. Ferry Moolenschot, nu nog directeur Operations, is door de Raad van Commissarissen vanaf die datum benoemd tot algemeen directeur van de Limburgse supermarktketen.

Tijdens een bijeenkomst voor medewerkers maakte Leo Linders vanochtend persoonlijk het nieuws bekend. “Natuurlijk heb ik dit besluit niet over één nacht ijs genomen”, aldus de 65-jarige Linders. “Maar na 37 jaar in ons familiebedrijf te hebben gewerkt, waarvan meer dan 20 jaar als algemeen directeur, is dit een goed moment om de leiding over te dragen. We hebben de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt en leggen momenteel de laatste hand aan onze nieuwe meerjarenstrategie voor de volgende groeispurt en verdere professionalisering. De nieuwe algemeen directeur gaat deze strategie met het team ten uitvoer brengen en succesvol maken.”

Onder leiding van Leo Linders maakte Jan Linders Supermarkten de afgelopen jaren een sterke groei en professionalisering door. Zo werd de Jan Linders-formule met succes gepositioneerd als de supermarkt van het zuiden. De omzet is in de afgelopen 20 jaar verdrievoudigd en het aantal filialen groeide van 40 naar 60; met een binnenkort nieuw te openen filiaal in Bunde stijgt dat aantal naar 61. Mede daarom werd Leo Linders vorig jaar nog tot Foodmanager van het Jaar.

Linders vervolgt: “Ik ben trots dat we met Ferry Moolenschot een opvolger hebben gevonden die al enkele jaren onderdeel uitmaakt van de Jan Linders-familie, die past bij ons bedrijf en bij onze cultuur én die de afgelopen jaren duidelijk succes heeft weten te boeken. Met vol vertrouwen -ook dat van mijn kinderen en de Raad van Commissarissen- draag ik mijn werkzaamheden de komende tijd aan Ferry over.”

Ferry Moolenschot startte in december 2013 als adjunct-directeur Supermarkten bij Jan Linders. Begin 2015 werd hij benoemd tot directeur Supermarkten, waarna hij ook verantwoordelijk werd voor vastgoed. Begin dit jaar is zijn portefeuille uitgebreid met Supply Chain & Logistiek.

De afgelopen jaren lag Moolenschots focus op het professionaliseren van de winkeloperatie, op vernieuwing van de supermarkten én op groei mede door acquisitie. Moolenschot heeft in zijn loopbaan vóór Jan Linders gewerkt bij C1000, Lidl en Albert Heijn.

Moolenschot: “Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen! Het voelt als een eer om de aansturing van dit prachtige familiebedrijf van Leo over te nemen. Stil zitten gaan we niet doen, daarom leggen we momenteel de laatste hand aan onze nieuwe meerjarenstrategie. Ik heb ontzettend veel zin om deze strategie samen met onze collega’s ten uitvoer te gaan brengen en de vele toekomstkansen voor Jan Linders te gaan verzilveren. Dit is een uitdaging die ik met veel energie en vol vertrouwen aanga.”

Robin Hissink heeft inmiddels als directeur Supermarkten de verantwoordelijkheid voor de winkeloperatie van Ferry overgenomen. Robin is per juni 2019 gestart bij Jan Linders na een carrière van bijna zeven jaar bij Albert Heijn, waarbij zijn laatste functie director Albert Heijn Online Operations was. Daarvoor was Robin bij C1000 en DA werkzaam.

Leo Linders blijft als grootaandeelhouder en adviseur betrokken bij de organisatie.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.