Huismerk bij Rewe in Duitsland.
Huismerk bij Rewe in Duitsland.
Video

‘Der Willie’ van Coop Babberich in Even tot hier

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Afgelopen zaterdagavond was supermarktondernemer Willie van den Berg te zien in het satirische actualiteitenprogramma Even tot hier. Van den Berg ondervindt, evenals veel andere supermarkten in de grensstreek, hevige concurrentie van supermarkten in Duitsland. En daar maakte het tv-programma een ludiek item over. ‘Willie? Das will ich! Weil Willie ist Billig.’

Van den Berg werd vorige week door de programmamakers gebeld, omdat ze in hun programma aandacht wilden besteden aan de prijsverschillen tussen Nederlandse en Duitse supermarkten. Hoe ze juist op hem kwamen? Begin dit jaar stond Van den Berg al een keer met dit onderwerp in De Telegraaf.

Presentatoren Niels van der Laan en Jeroen Woe gingen ook serieus in op de kwestie. Zo bespraken ze onder meer de dure inkoop bij leveranciers, maar er was ook een filmpje ‘Ich bin nicht duur’ (op de melodie van Ich bin wie du), waarin met name het grote prijsverschil in A-merken werd behandeld.


In een ander filmpje (niet op Youtube gepubliceerd, helaas) rijdt Van den Berg in een busje met daarop de tekst ‘Willie? Das will ich! Weil Willie ist Billig’ naar het Duitse Elten, om de mensen daar ervan te overtuigen om Nederlandse producten in zijn winkel te kopen. Drop, kaas en stroopwafels zijn bij hem namelijk een stuk goedkoper.

Tegenover De Gelderlander zegt Van den Berg over zijn deelname aan het programma. “Grandioos. Voor mij was dit een leuke aflevering, waarin er op een ludieke manier aandacht wordt gevraagd voor dit toch wel serieuze probleem. Mijn Facebook en Whatsapp ontploft.”

In de uitzending mocht ook een alleenstaande vrouw met kinderen uit Oosterbeek één minuut gratis winkelen bij Coop Babberich. Dat was een extra invalshoek: mensen die vanwege de hoge prijzen de boodschappen niet meer kunnen betalen. De kosten van het gratis winkelen werden door het tv-programma betaald, maar Van den Berg was dermate onder de indruk van het verhaal dat hij besloot er zelf nog wat extra producten bij te doen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.