Afbeelding

Nog eens: de AH Voordeelshop

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Afgelopen vrijdag (26 april) meldden we het al, Albert Heijn heeft sinds deze week (week 18) de site AH Voordeelshop (ahvoordeelshop.nl). Een bundeling aan aanbiedingen, zoals tickets voor uitjes, non-foodartikelen etc. Veelal zijn de aanbiedingen geënt op de seizoenen.

AH Voordeelshop is deels nieuw, deels niet. Volgens Albert Heijn is het aanbod flink uitgebreid, maar het omvat vooral ook wat Albert Heijn altijd al in de aanbieding had, van fleecedekens tot barbecues tot ‘dagje Efteling’ tot bijzonder bestek of servies.

Maar toch, vragen te over. Albert Heijn is onderdeel van Ahold Delhaize en Bol is net zo goed onderdeel van Ahold Delhaize. Is het niet raar dat Albert Heijn dan allerlei non-foodartikelen via een site gaat verkopen? Terwijl Bol een enorme berg non-food ook via een site verkoopt?

Of zou Bol een rol spelen in dat nieuwe AH Voordeelshop? Dus als leverancier van die voordeelshop van AH? Nee, dat blijkt zeker niet zo, leren we na vragen aan Zaandam. Terug naar die eerdere vraag: AH met non-food, terwijl je ook Bol al in huis hebt; waarom zou je dat doen?

Vanuit ‘mediarelaties’ (van Albert Heijn) moeten we uit een antwoord opmaken dat AH Voordeelshop meer een ‘rebranding’ is. Alle extra voordeeltjes die AH de klant altijd al bood – niet de Bonus-aanbiedingen, maar de korting op dagjes Efteling of tijdelijk goedkope fleecedekens etc., etc. – die zijn nu als het ware bij elkaar gezet, in die ‘voordeelshop’-site. Het is meer een bundeling met een naam die het voor de consument wat duidelijker maakt dan voorheen, zo zouden we dat op moeten vatten.

Maar vanuit Zaandam klinkt ook: ‘in de toekomst zijn uitbreidingen zeker mogelijk’. Dus als het momenteel geen directe bedreiging is voor Bol, dan kan het in de toekomst nog wel zo uitpakken. Maar voorlopig is dat koffiedik kijken.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.