Afbeelding

Nu zelfs een ondernemer van Plus naar Boon

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Het ondernemersechtpaar Antoinette en Peter de Wit uit het Limburgse Nieuwstadt gaan Plus verlaten en stappen over naar Boon Food Group. Hun Plus zal daarmee een Boon’s Dagmarkt worden. Voor Boon Food Group is dat een opmerkelijk feit, omdat Boon daarmee een supermarkt binnen de formuleverzameling gaat beleveren in Limburg, vanuit Dordrecht.

Wel belevert Boon al supermarktafnemers in die provincie, maar de formules Boon’s Markt, MCD en Boon’s Dagmarkt waren en zijn daar tot nu toe nog niet. Maar het is ook opmerkelijk dat nu weer een ondernemer of in dit geval een ondernemerskoppel wegloopt uit de Plus-achterban, om naar Boon te gaan. Begin dit jaar waren dat er al enkelen. Dat waren tot nu toe wel allemaal ondernemers van een variant van Coop, met name Coop Compact, de kleinere variant van Coop. De meest opvallende uittreder uit de Plus-achterban tot nu toe is Nico de Witt in Beek, al gaat zijn overstap naar Jumbo pas eind 2025 plaatsvinden.

Zoals bekend: binnen de Coop-ondernemers is enige huiver ontstaan over de overstap naar Plus Vandaag, die Plus speciaal ontwikkelde voor de kleinere Coop-vestigingen. Plus is sinds deze zomer ook in de weer om in een nieuwe reeks pilotsupermarkten veranderingen aan te brengen die het rendement van Plus Vandaag dienen te vergroten. Dat een ondernemer uit de Plus-achterban nu Boon-afnemer wil worden mag opvallend heten (foto, v.l.n.r.: Antoinette de Wit, Peter de Wit en Willem Boon, directeur commerciële zaken van Boon Food Group, fotobron: Boon Food Group).

In een persbericht wordt Peter de Wit geciteerd: “Na jarenlang ondernemer bij Plus geweest te zijn, hebben wij lang nagedacht over onze toekomst. We hebben vele winkels bezocht en kregen een steeds beter gevoel bij de winkels van Boon. We zijn in gesprek gegaan en ook hier kregen wij de bevestiging van een familiebedrijf waar de ondernemer centraal staat en er nog plaats is voor ondernemerschap.” Verder meldt De Wit dat Boon kennelijk ook mee wil denken over typisch Limburgse producten. Acquisitiemanager Eric Brosius van Boon Food Group hoopt op meer ondernemers in uit die provincie, blijkens het persbericht.

En Willem Boon wijst op de recente veranderingen binnen Boon Food Group: vorige week is de MCD in Leerdam omgebouwd tot het modernere Boon’s Markt en Boon Food Group zal daar nog een DA-drogisterij en een Read-Shop (boeken en tijdschriften) openen, om het winkelvoorzieningenniveau te verbeteren. Verder komt er volgende maand een Boon’s Markt in Hellevoetsluis en in 2024 zullen MCD’s worden omgebouwd naar Boon’s Markt en komen er nieuwe vestigingen Boon’s Markt en Boon’s Dagmarkt bij.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.