Afbeelding

Vleesvervangers bij Jumbo niet meer duurder dan de vleesvariant

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Jumbo gaat met ingang van deze week de prijzen van vleesvervangers onder het Jumbo-huismerk zozeer verlagen dat ze niet meer duurder zijn dan de vleesvariant die ze vervangen. Dat heeft Jumbo bekendgemaakt. Dus: een vleesvervanger die op een hamburger lijkt en die die hamburger ‘dient te vervangen’, zal vanaf nu niet meer duurder zijn dan de hamburger zelf.

Daarmee wil Jumbo zowel qua prijs aantrekkelijk blijven en de consument het zogezegd ‘makkelijker’ maken om plantaardig en/of vegetarisch te eten. Jumbo meldt ook: uiterlijk in 2030 wil het bedrijf dat 60% van de eiwitten het verkoopt, plantaardig is. En het besluit over de prijzen van vleesvervangers is onderdeel van dat doel.

Het gaat bij dit besluit om tientallen artikelen, o.a. ‘vegetarische kipstukjes, vegan kruimgehakt en diverse soorten burgers’. Een hogere prijs is een van de barrières voor de consument om voor vleesvervangers te kiezen, aldus Jumbo. “Daarom verlaagt Jumbo de prijzen van de vleesvervangers die tot gisteren (dinsdag 21 november, red.) duurder waren dan de dierlijke variant.

Zo gaat de prijs van vegetarische braadworstjes van € 3,59 naar € 1,79. Jumbo Vegan Gyros wordt met € 1,10 in prijs verlaagd en kost vanaf vandaag nog maar € 2,19.” Jumbo verandert níet de prijzen van vleesvervangers die al een gelijke of lagere prijs dan het vergelijkbare vleesproduct hadden.

Anrico Maat, retaildirecteur van Jumbo, legt in het persbericht uit dat Jumbo ook verder zal werken aan de verbetering van de kwaliteit en de smaak van de vleesvervangers onder het huismerk van Jumbo. Daarnaast wijst Jumbo op het verlagen van andere barrières in de overstap op plantaardige alternatieven, zoals de lancering eerder dit jaar van grootverpakkingen van ‘vega kipstukjes’ (300 gram) en ‘vegan vers gehakt’ (500 gram) en de introducties van vegetarische of veganistische alternatieven als pastasaus met kikkererwten, pastasaus met bonen, verschillende soorten sojakwark en een erwtendrank.


Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.