Afbeelding

Supermarktprijzen vergelijken per app met PingPrice

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

PingPrice, een app voor op je telefoon waarmee je de prijzen van supermarkten kunt vergelijken, is vanaf nu ook in Nederland beschikbaar. De app werd vorig jaar al in België gelanceerd. Met de gratis app, beschikbaar voor zowel iOS als Android, kunnen consumenten prijzen vergelijken van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dirk, Hoogvliet en Coop. Dekamarkt volgt binnenkort

Door de barcode van een product te scannen verschijnt de prijs van het product bij verschillende supermarkten in de buurt. Hierdoor krijgt de consument ‘live’ inzicht in waar het voordeligst boodschappen gedaan kunnen worden. Producten kunnen echter ook opgezocht worden met de zoekfunctie in de app. PingPrice biedt bovendien de mogelijkheid om een eigen winkelmandje te beheren en meldingen te ontvangen wanneer een product van prijs verandert of in de aanbieding is.

Fabrikanten en supermarkten kunnen gebruikmaken van de SaaS-oplossingen van PingPrice om prijzen te monitoren, marges te vergelijken, aanbiedingen goed te timen en de marktbewegingen snel en goed inzichtelijk te krijgen. De app anonimiseert gebruikersgegevens volledig en voldoet volgens PingPrice aan de GDPR-richtlijnen. Bovendien worden de productprijzen continu geüpdatet, zodat gebruikers altijd toegang hebben tot realtime informatie.

Oprichter en ceo van PingPrice Christophe Echement: “Nederland is een perfecte markt voor PingPrice. Prijsvergelijkingssites zijn populair in Nederland, maar een ‘scan en go’-app voor alledaagse boodschappen is er nog niet. Net als België kampt ook Nederland met flinke inflatie, waardoor de prijzen van boodschappen door het dak zijn geschoten. Het is onze missie om consumenten te helpen zo eerlijk en voordelig mogelijk hun keukenkasten te vullen. Daarnaast overtuigde de hoge digitalisering in Nederland ons om het onze eerste buitenlandse markt te maken, niet alleen voor consumenten, maar ook voor retail partners.”

PringPrice werd in 2021 voor het eerst aangekondigd, maar werd vorig jaar in België gelanceerd. En wie de app download ziet dat je er nu supermarktprijzen mee kunt vergelijken in België, Nederland en Frankrijk.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.