Afbeelding
Foto: Gondola

Wouter Kolk vertrekt bij Ahold Delhaize

Personality's

Wouter Kolk vertrekt aan het eind van dit jaar bij Ahold Delhaize. Kolk is als directeur voor Europa en Indonesië onder meer verantwoordelijk voor Albert Heijn.

Ahold Delhaize maakte zijn vertrek vandaag bekend; Kolk meldde het daarnaast zelf op LinkedIn. Volgens hem is het ‘tijd voor een nieuwe uitdaging’; het is niet bekend (gemaakt) wat hij gaat doen. Kolk meldt zelf in het persbericht: “Na rijp beraad heb ik besloten om Ahold Delhaize te verlaten. Ik heb altijd van dit bedrijf, de mensen en het bedrijf gehouden, en heb het grootste deel van mijn carrière bij Ahold Delhaize en zijn merken doorgebracht.” 

“Maar ik ben nu op een punt in mijn carrière waar ik het gevoel heb dat ik mijn leiderschap, passie en ervaring ook bij een ander bedrijf tot leven kan brengen. Ik ben onlangs voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel en kijk ernaar uit om mijn horizon verder te verbreden in het uitvoerende en niet-uitvoerende gebied.”  

Albert Heijn, We Fashion 

Kolk startte in 1991 als trainee bij Albert Heijn en heeft vervolgens verschillende functies binnen Ahold Delhaize vervuld. Zo was hij ceo van Gall & Gall in 2005-2006, ceo van Etos in 2006-2007 en was hij van 2015 tot en met 2019 ceo van Albert Heijn. Vanaf 2007 tot en met 2013 verruilde hij het bedrijf tijdelijk voor WE Fashion, ook weer als ceo. Sinds 2018 is hij ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië .

Het is nog niet bekend wie Kolk gaat opvolgen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.