Afbeelding

Heiko Schipper opvolger Hanneke Faber bij Unilever

Door: Gé Lommen Personality's

Heiko Schipper wordt de nieuwe ‘president nutrition’ bij Unilever. Hij is daarmee de opvolger van Hanneke Faber, die enkele maanden geleden bij Unilever opstapte om bij Logitech aan de slag te gaan. Daaraan voorafgaand had ceo Hein Schumacher wel in de media laten weten dat hij van het onderdeel voeding/‘nutrition’ bij het bedrijf betere prestaties wilde zien.

Schipper is afkomstig van het Duitse chemieconcern Bayer. Bij Bayer is hij lid van de raad van bestuur en ‘president’ van het onderdeel ‘consumer health’. Schipper werkt sinds 2018 bij Bayer. Daarvóór was hij zo’n twintig jaar werkzaam bij Nestlé. De meeste jaren daarvan was dat in Azië, maar van 2014 t/m 2017 was bij bij Nestlé de hoogst verantwoordelijke voor de voedingstak.

Bij Bayer wordt Schipper opgevolgd door Julio Triano. Als ‘president nutrition’ gaat Schipper tevens deel uitmaken van het executive leadership team. De overstap naar Unilever betekent voor Schipper ook dat hij na 28 jaar weer in Nederland gaat werken. “Leuk en spannend”, noemt hij dat op LinkedIn.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.