Albert Heijn lanceerde eerder dit jaar onder de naam AH Terra een nieuwe lijn vegetarische producten en voorzag deze meteen van Nutri-Score.
Albert Heijn lanceerde eerder dit jaar onder de naam AH Terra een nieuwe lijn vegetarische producten en voorzag deze meteen van Nutri-Score.

CBL: huismerken kiezen voor Nutri-Score

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Nutri-Score is vanaf 1 januari 2024 het officiële voedselkeuzelogo in Nederland en daar is het CBL, branchekoepel van de supermarkten en foodservicebedrijven, blij mee. Het CBL laat in een persbericht weten dat aangesloten supermarktleden het voedselkeuzelogo vanaf 2024 op hun huismerkproducten zullen voeren.

Nutri-Score is er al een tijdje, maar vanaf 1 januari wordt het voedselkeuzelogo officieel ingevoerd. In de loop van 2024 zal het voedselkeuzelogo op steeds meer producten en op andere plekken in de winkel verschijnen, aldus Het CBL. Als voorbeeld van het gebruik buiten de verpakking van producten geeft de branchekoepel recepten in consumentenbladen die eveneens van het voedselkeuzelogo voorzien kunnen worden.

Blij met Nutri-Score

De supermarkten en foodservicebedrijven, aangesloten bij het CBL, staan achter de keuze van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) en de Gezondheidsraad om Nutri-Score als officieel voedselkeuzelogo in Nederland in te voeren. Het CBL pleit al langer voor de invoering hiervan, om de consument nog beter te helpen in het maken van betere keuzes, naast de al bestaande initiatieven. Producten krijgen op basis van hun voedingswaarde een score met kleuren (groen tot donkeroranje) en letters (A tot E). Dit zorgt ervoor dat consumenten op een gemakkelijke manier kunnen zien hoe de voedingswaarde van een specifiek product scoort ten opzichte van een ander product in dezelfde productcategorie.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.