Jaap Lagerweij overleden
Jaap Lagerweij overleden Shelflife

Jaap Lagerweij overleden

Algemeen

Afgelopen week is Jaap Lagerweij overleden. Lagerweij was van 2000 t/m 2010 ceo van Plus Retail. Hij is 73 jaar geworden.

Lagerweij heeft jarenlang allerlei directiefuncties in de detailhandel vervuld. Hij was werkzaam bij de NS, trad in 1985 toe tot de directie van de Bijenkorf, maar werd enkele jaren later hoofddirecteur van Unigro, destijds de groothandel en retailholding achter de formule Super. Hij vertrok jaren later weer bij Unigro, keerde terug naar de Bijenkorf, werd in 1997 directievoorzitter van Praxis en een jaar later werd hij algemeen directeur bij Hema.

Om in 2000 de overstap naar Sperwer Groep te maken, waar hij algemeen directeur van Plus Retail werd. Bij Sperwer en Plus Retail voerde hij ingrijpende reorganisaties door om de besluitvorming binnen de coöperatie slagvaardiger te krijgen. In die eerste jaren onder zijn bewind kreeg Sperwer Groep een belang van 45% in Spar en in 2006 nam Plus Retail de helft van de Edah-winkels van Laurus over (de andere helft ging naar Sligro Food Group).

In 2003 werd Jaap Lagerweij uitgeroepen tot Foodmanager van het Jaar, een initiatief van FoodPersonality. De Foodmanager van het Jaar wordt altijd bekendgemaakt op het Nationaal Food Congres en na zijn periode als ceo van Plus Retail vervulde hij de rol van voorzitter van de raad van advies van dat congres. Na zijn rol bij Plus Retail vervulde ook nog commissariaten, o.a. bij Zeeman en Rituals.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.