Afbeelding

Gillian Couperthwaite directeur strategie Ahold Delhaize

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Ahold Delhaize heeft sinds deze maand voor het onderdeel Ahold Delhaize Europa en Indonesië een nieuwe directeur strategie: Gillian Couperthwaite (foto; fotobron: LinkedIn). Zij is Zuid-Afrikaanse en werkte eerder onder andere bij de Zuid-Afrikaanse Pick ‘n’ Pay, maar meer dan nog dan dat werkte zij op het kruispunt van detailhandel en internet.

Couperthwaite is de opvolgster van Gwen Wolting. Ze rapporteert in die rol aan Wouter Kolk, die eindverantwoordelijk is voor Ahold Delhaize Europa en Indonesië en lid is van de raad van bestuur van Ahold Delhaize (en die onlangs te kennen heeft gegeven eind dit jaar daarmee te stoppen). Couperthwaite was tot afgelopen maart werkzaam voor Pick ‘n’ Pay, ze vervulde die functie volgens haar LinkedIn-pagina zeven maanden.

Daarvóór was zij initiatiefneemster van Allthings, een modedetailhandel via e-commerce, volgens haar eigen commentaar een initiatief om mode ‘toegankelijk, duurzaam en betaalbaar’ te maken. En dáárvóór weer was ze ongeveer twee jaar ‘senior associate’ voor de ceo van Yoco, een Zuid-Afrikaans softwarebedrijf op het gebied van o.a. betalingen. Ze is opgeleid op een Zuid-Afrikaanse universiteit (Cape Town), maar naderhand in haar loopbaan doorliep ze ook een ‘executive MBA’-opleiding aan de Quantic School for Business and Technology in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Navraag bij Ahold Delhaize leert dat Couperthwaite de opvolgster is van Gwen Wolting. Maar op de LinkedIn-pagina van Wolting staat dat Wolting al sinds najaar vorig jaar deze functie niet meer vervult, ze zou daarna immers nog ‘director health & sustainability’ zijn geweest bij Ahold Delhaize. Waarbij we wellicht moeten aannemen dat de rol van directeur strategie voor Europa en Indonesië van september tot deze maand niet vervuld is geweest; dat klinkt gek, maar het zou uiteraard kunnen, het kan soms lang duren voordat een functie weer vervuld wordt.

De LinkedIn-pagina van Wolting leert ook dat zij momenteel een sabbatical heeft. Op die pagina meldt Wolting verder dat zij eerst als management trainee voor ‘mergers & acquisitions’ bij Ahold Delhaize belandde na haar opleiding, om vervolgens bijna een jaar assistent-filiaalmanager te zijn bij een Albert Heijn in Amsterdam. Van ‘fusies en overnames’ naar ‘de winkelvloer’, een bijzondere stap. Daarna was Wolting meteen weer ‘corporate’, door een jaar lang bij Stop & Shop werkzaam te zijn als ‘strategy manager’. Stop & Shop is een supermarktketen aan de oostkust van de VS, met het hoofdkantoor nabij Boston, en is onderdeel van Ahold Delhaize in de VS.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.