Marcel Oosterwijk Foodmanager van het Jaar
Marcel Oosterwijk Foodmanager van het Jaar Shelflife

Marcel Oosterwijk Foodmanager van het Jaar

Nieuws

Marcel Oosterwijk, algemeen directeur van Lidl Nederland, is verkozen tot Foodmanager van het Jaar. De bekendmaking vond traditiegetrouw plaats tijdens het Nationaal Food Congres in het Kurhaus in Scheveningen. Het is voor het eerst in het 18-jarige bestaan van de verkiezing dat een vertegenwoordiger van een discountformule de eer ten deel valt.

In het juryrapport wordt Oosterwijk geroemd voor de wijze waarop hij het traditionele beeld van een discounter heeft weten te kantelen. En uiteraard spreekt de jury bewondering uit voor de manier waarop Oosterwijk Lidl in ons land tot een florerende supermarktketen heeft ontwikkeld, zeker in de laatste jaren, met jaar na jaar een stijgend marktaandeel en een steeds grotere klantenkring.

Ook memoreerde de jury de profilering van Lidl op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen onder leiding van Oosterwijk, met name de introductie van fairtrade-artikelen, de aandacht voor problemen met de visstand, milieu-aspecten bij de bouw van filialen en dc’s, de deelname aan het initiatief van schoolfruit, en giften en bijdragen aan tal van lokale en nationale goede doelen.
Marcel Oosterwijk is als Foodmanager van het Jaar de opvolger van Gerard van Dulmen, directeur inkoop Superunie. De uitverkiezing van de Foodmanager van het jaar is een initiatief van FoodPersonality, maandblad voor de supermarktsector.
Marcel Oosterwijk Foodmanager van het Jaar
Marcel Oosterwijk Foodmanager van het Jaar

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.