Wim Boekema, oprichter van Nix & Nix
Wim Boekema, oprichter van Nix & Nix FoodPersonality

Alcoholvrije slijterij ‘World of Nix’ sluit in Tilburg

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Niet elke slijterijwinkel van ‘alcoholvrije’ formule ‘Nix & Nix’ blijkt levensvatbaar voor de langere termijn. We zeggen even ‘Nix & Nix’, want zo kenden we de naam nog. Maar het blijkt inmiddels ‘World of Nix’ te heten, dus vanaf nu: World of Nix dan maar.

World of Nix had inmiddels vier filialen. Een in Haarlem, twee in Amsterdam (in de wijken de Pijp en de Jordaan) en sinds najaar 2022 ook een in Tilburg. Daartussendoor had World of Nix een tijd lang nog een paar filialen in meer steden, maar dat waren veeleer pop-upwinkels, om uit te proberen, in overleg met winkelvastgoedbedrijf Wereldhave, dat met leegstand te kampen had en de initiatiefnemer van World of Nix, Wim Boekema, de kans gaf om eens uit te proberen in welke mate deze slijtersformule met bier, wijn en gedistilleerd zonder alcohol zou kunnen aanslaan. En dan kun je als vastgoedbedrijf bij gebleken klantentoeloop en omzet van de formule zelfs besluiten dat het tijdelijke karakter van een pop-upwinkel wordt ingeruild voor een blijvend filiaal. Maar dat gebeurde niet.

En zoiets is nu ook gebeurd met World of Nix in Tilburg. Boekema komt in het Algemeen Dagblad aan het woord en vertelt over de reden van de sluiting. Aanvankelijk liep het filiaal in Tilburg volgens hem klaarblijkelijk best goed, eerst als pop-upwinkel aan de Emmapassage (ook in samenwerking met Wereldhave), vervolgens na een verhuizing aan het Pieter Vreedeplein. Maar Boekema meldt ook dat hij met een klein bedrijf als World of Nix goed moet kijken waar je ‘capaciteit inzet, waar je investeert, waar je een team hebt’. En: ‘Dan is een huurcontract van vijf jaar iets anders.’ Met andere woorden, dat contract zou kennelijk te zwaar drukken op de exploitatie.

World of Nix is met dat volledig alcoholloze assortiment een concurrent van andere slijters, zoals Gall & Gall, maar ook van supermarkten, die sinds jaren al alcoholvrij bier in het assortiment hebben en sinds de laatste jaren ook steeds ruimte geven aan alcoholloze wijn in de wijnschappen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.