Gekoelde groentepresentatie bij Poiesz.
Gekoelde groentepresentatie bij Poiesz. F.P.Fazzi

Poiesz neemt Plus over in Rolde

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

De directies van Poiesz en Plus hebben overeenstemming bereikt over de overname van een Plus-filiaal in het Drentse Rolde. Daarmee bouwt Poiesz gestaag door aan het vergroten van haar marktdominantie en de relevantie in Noord Nederland’, aldus Poiesz in een ronkend persbericht.

Bij de betreffende winkel gaat het om een voormalige Coop die jarenlang gerund werd door ondernemersechtpaar Barelds. Zij namen in 2022 afscheid van de winkel dat vanaf toen een filiaal werd en recent nog als Plus-supermarkt werd gemoderniseerd. Daardoor kunnen veel onderdelen hergebruikt worden, al krijgt krijgt de winkel alle specifieke formule-elementen erin van Poiesz. Poiesz noemt daarbij specifiek een ruim gesorteerde groenteafdeling, een ambachtelijke bakkerij en slagerij, een borrelshop, een zelfscanplein, een servicekassa, een bloemen- en plantenafdeling en natuurlijk het eigen assortiment diepvries, gekoelde en niet gekoelde kruidenierswaren.

Poiesz voelt zich in de exepansie van de formule gesterkt door de ervaringen tijdens de viering van het 100 jarig bestaan van Poiesz en de hiermee samenhangende omzetresultaten. Poiesz is dan ook vast van plan kansen en mogelijkheden die zich in de ‘Poiesz-regio’ voordoen te benutten. Algemeen directeur Piet Smit: “Uiteraard wordt er momenteel flink veel geïnvesteerd door Poiesz, maar dat doen we vanuit de stellige overtuiging dat deze investeringen toekomstgericht zullen bijdragen aan de verdere groei en bloei alsmede de continuïteit van ons prachtige familiebedrijf.”

In de komende periode zullen voorbereidingen worden getroffen voor de feitelijke ombouw van de huidige Plus naar de Poiesz-formule. In principe staat de levering van dit filiaal voor eind maart gepland, maar op onderdelen moeten er volgens Poiesz nog een paar zaken finaal worden geregeld en afgehecht. Het is niet duidelijk wat daarmee bedoeld wordt, maar als alles volgens planning verloopt zal Poiesz Rolde eind april 2024 de deuren openen.

Rolde beschikt over twee supermarkten die volgens gegevens van Superdata iets meer dan 2.000 huishoudens bedienen. De andere, een voormalige Plus die is overgestapt naar Albert Heijn, wordt gerund door ondernemer Chris Marinus. Volgens Superdata beschikt de toekomstige Poiesz over 650 m2 wvo, terwijl de Albert Heijn van Marinus een wvo van 943 m2 heeft. Grotere concurrenten zijn te vinden in het nabijgelegen Gieten, waar zowel een grotere Jumbo als een grote Lidl te vinden zijn.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.