Jan Linders start ‘nevenactiviteit’ met Pantein
Jan Linders start ‘nevenactiviteit’ met Pantein Shelflife

Jan Linders start ‘nevenactiviteit’ met Pantein

· leestijd 1 minuut Algemeen

Jan Linders en zorgorganisatie Pantein zijn overeengekomen dat Jan Linders alle zorgcentra van Pantein voorziet van levensmiddelen. De samenwerking houdt in dat bestellingen van alle zorgcentra en zorgwinkels centraal binnenkomen in het distributiecentrum van Jan Linders in Nieuw-Bergen. Van daaruit worden dagelijks alle zorgcentra bevoorraad.

Wilmar Schuitenmaker, directeur Financiën & Operations van Jan Linders: “In onze regio zijn Pantein en Jan Linders twee sterke namen die op hun eigen gebied een specialist zijn. Jan Linders gebruikt zijn specialisme om alle patiënten van Pantein te kunnen voorzien van een goed gebalanceerd assortiment aan levensmiddelen. Regionale partners moeten elkaar helpen en daarom profiteert Pantein van de faire prijs die men van Jan Linders gewend is. We blijven boven alles natuurlijk een supermarktketen, dus we zien dit vooral als een zeer belangrijke maatschappelijk verantwoorde nevenactiviteit”.

Jan Linders ziet de samenwerking met Pantein als een volgende stap in zijn maatschappelijke betrokkenheid. Jan Linders investeert in dat kader al in het opleiden van personeel en er lopen diverse sociale trajecten voor begeleid werken in de supermarkten.

Van de kant van Pantein komt het idee om met een supermarktketen in zee te gaan voor levensmiddelen deels voort uit onvrede over de traditionele institutionele leveranciers als Deli XL en Sligro. Zij zouden het aanzienlijke prijsverschil met de supermarkten voor vergelijkbare producten niet waar kunnen maken. De ontwikkeling naar steeds meer individuele verpakkingen (in plaats van grootverpakkingen) in zorginstellingen maakt de stap naar samenwerking met een supermarktketen ook steeds makkelijker.

Pantein is een Nederlandse organisatie die zich richt op wonen, zorg en thuiszorg in Noord Limburg, Land van Cuijk en Noordoost Brabant. Pantein bestaat uit vier onderdelen:

-Maasziekenhuis Pantein

-Thuiszorg Pantein (thuisverzorging en verpleging, huishoudelijke verzorging, kraamzorg,  jeugdgezondheidzorg, voeding en dieet, thuiszorgwinkel)

-Pantein Wonen (woningcorporatie voor met name ouderen en gehandicapten)

-Zorgcentra Pantein (zorg thuis, deeltijdzorg, wonen met zorg, wonen met ondersteuning, verpleging & verzorging)

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.