Afbeelding
Albert Heijn

Albert Heijn en bonden akkoord over cao distributiecentra: 10 procent meer loon, stakingen voorbij

Nieuws

Albert Heijn en de vakbonden FNV en CNV hebben voor de medewerkers van Albert Heijn Logistiek een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van een jaar. Hierin is onder meer een loonsverhoging van 10 procent afgesproken en blijven de overige arbeidsvoorwaarden voor bestaande én nieuwe collega’s van kracht. De vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat voor aan hun leden. 

Marjon de Koning, VP Logistiek bij Albert Heijn, laat in een persbericht weten: “Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen belangrijk. Het onderhandelingsresultaat betekent een verdere verbetering van onze goede cao. We zijn blij dat we ons, samen met alle collega’s, weer volledig kunnen richten op onze klanten.” 

Loonsverhoging 10 procent
Het onderhandelingsresultaat bestaat onder meer uit een loonsverhoging van 10 procent. De overige arbeidsvoorwaarden, zoals de 100 procent-toeslag voor werken op zondag en de seniorendagen, blijven van kracht voor bestaande en nieuwe collega’s. Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over extra vaste banen en contractuitbreiding voor parttimers, aldus Albert Heijn.  

FNV: ‘opgelucht’
Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel laat aan het AD weten ‘opgelucht te zijn’. “De stakende medewerkers mogen ongelooflijk trots zijn op zichzelf en elkaar. Het is jammer dat ze er zo lang en hard voor hebben moeten knokken, maar ze krijgen nu wel een fatsoenlijke loonsverhoging. Vergeet niet dat Albert Heijn eerst niet meer dan 6 procent meer loon wilde geven.’’

Solidariteit tussen fulltimers, parttimers en uitzendkrachten
Ook CNV-onderhandelaar Roel van Riezen is tevreden met de uitkomst, zegt hij tegenover dezelfde krant. “De medewerkers hebben dit samen voor elkaar gekregen. De solidariteit tussen fulltimers, parttimers én uitzendkrachten vormt de pijler onder dit resultaat.’’

De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar van 15 april 2023 t/m 14 april 2024.  

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief