De familie Kampschreur, oprichters van Holland Food Service.
De familie Kampschreur, oprichters van Holland Food Service.

Albert Heijn in gezondheidszorg met Holland Food service

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Nieuws

Albert Heijn gaat het assortiment aanbieden aan zorgorganisaties, in een nieuwe samenwerkingsvorm met Holland Food Service. Het gaat daarbij zowel om grote als kleine zorgorganisaties. Albert Heijn noemt in een persbericht: verpleeg- en verzorgingstehuizen, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.

De stap om het assortiment te leveren aan bedrijven en instellingen is niet nieuw, want Albert Heijn stapte jaren geleden al in de markt voor bedrijven en instellingen en dus in de markt van ‘foodservice’. Maar het contract met Holland Food Service is wel nieuw. Tot nu toe leverde Albert Heijn al aan kleinere bedrijven en instellingen, door middel van ‘AH zakelijk’. Bovendien is Albert Heijn een paar jaar geleden gaan samenwerken met Selecta, dat pantry’s van bedrijven en instellingen bevoorraadt.

Uit het bericht van Albert Heijn is op te maken dat ‘AH zakelijk’ voor kleinere bedrijven in instellingen blijft bestaan, maar dat het Holland Food Service in de arm heeft genomen om naast aan kleinere nu ook aan grotere zorgorganisaties te kunnen leveren.Albert Heijn is zeker niet de enige supermarktketen die een foodservicerol vervult voor bedrijven en instellingen. Concurrenten als Boon Food Group en Jan Linders (inmiddels geen concurrent van Albert Heijn meer, uiteraard) hebben ook soortgelijke initiatieven genomen.

Albert Heijn en Holland Food Service wijzen er in de bekendmaking van die samenwerking ook op dat zij hun afnemers kunnen helpen bij zaken als budgetbeheer, scholing, dagmenu’s en ‘conveniencemaaltijden’, en bij de verdere verduurzaming van hun dagelijkse operatie. Daarbij moeten we dan denken aan het verminderen van voedselverspilling en van retourstromen van bijvoorbeeld plastic.

Holland Food Service is een oorspronkelijk Nijmeegs bedrijf, van ondernemersechtpaar Naatje en Antoon Kampschreur, begonnen – net als Albert Heijn – als kruidenierswinkel (foto: de familie Kampschreur en medewerkers ten tijde van het 40-jarig jubileum, fotobron: Holland Food Service). En klaarblijkelijk ook in ongeveer dezelfde tijd als Albert Heijn. Uiteraard: toen heette dat nog niet Holland Food Service. De kruidenierswinkel van toen is gaandeweg omgevormd tot foodserviceleverancier. Het bedrijf beschikt over een eigen keuken, waarin maaltijden voor cliënten in de zorg worden bereid.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.