Ingrid Maes, ceo van W23
Ingrid Maes, ceo van W23

Ahold Delhaize samen met Tesco in retailtech-investeringsfonds

Door: Gé Lommen Nieuws

Ahold Delhaize gaat investeren in detailhandelstechnologie en dat gaat het doen met Tesco, de marktleider in Engeland, en verder het Australische Woolworth, het Canadese Sobeys (onderdeel van Empire) en het Zuid-Afrikaanse Shoprite. En die investering houdt in: 125 miljoen US-dollar (omgerekend € 116 miljoen), over een periode van vijf jaar, in ‘W23’.

W23 is een investeringsfonds dat investeert in start-ups en ‘scale-ups’, die technologie ontwikkelen op het gebied van detailhandel of levensmiddelendetailhandel. Het doel is dat met die investering geput wordt uit de kennis en kunde van bedrijven die de detailhandel vooruit helpen met technologische oplossingen en innovaties.

W23 is een investeringsfonds dat klaarblijkelijk al vorm gekregen heeft in Australië. In dat land is kennelijk ene Ingrid Maes werkzaam en zij is momenteel ceo en ‘cio’ (‘chief investment officer’) van W23 in dat land (foto: Ingrid Maes, fotobron: The Australian). Tot nu toe wordt W23 kennelijk gefinancierd door het Australische Woolworth. Maar uit het persbericht van Ahold Delhaize blijkt weer dat W23 in het Verenigd Koninkrijk zetelt, en dat heet dan weer W23 Global.

Het investeringsfonds is daarbij op zoek naar middelen en technologie die ‘boodschappen doen’ prettiger maken en eventueel zelfs de gebruikelijke manier van boodschappen doen in de toekomst ingrijpend kunnen of zullen veranderen. Daarnaast gaat het ook om technologische vondsten die boodschappen doen duurzamer kunnen maken.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.