Het nieuwe borrelplein in de Poiesz in Berltsum.
Het nieuwe borrelplein in de Poiesz in Berltsum.

Poiesz introduceert nieuw borrelplein

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Nieuws

Poiesz heeft in het Friese Berltsum gisteren de deuren geopend van een nieuwe supermarkt. De Friese keten heeft de opening van deze volledig nieuwe supermarkt aangegerepen om een nieuw borrelplein te introduceren. Daar waar de vloeroppervlakte het toelaat zal het nieuwe borrelplein onderdeel zijn van de eerder aangekondigde nieuw te openen winkels.

Poiesz is al sinds 2018 in Berltsum gevestigd doordat het toen de Spar overnam van de familie Van Wigcheren. Het was echter al lang de bedoeling om op een andere locatie in de Friese plaats een compleet nieuwe supermarkt te bouwen. Dat duurde langer dan voorzien, maar gisteren was dus eindelijk de opening. Het wachten is volgens Poiesz zelf beloond met een prachtige en ruim opgezette winkel van 1.100 m2 met daarin alle unieke elementen van de Poiesz-formule, inclusief een nieuw borrelplein dus.

Het nieuwe borrelplein is circa 100 m2 groot. “Bij Poiesz vinden we dat eten en drinken vooral ook lekker moet zijn en met het nieuwe borrelplein geven we daar een nieuwe dimensie aan op de winkelvloer,” aldus Jan Hoitema, bij Poiesz verantwoordelijk voor marketing en communicatie. “We wilden de beleving op de vloer die je hebt op de versafdelingen nog een stukje doortrekken naar de hoek van de winkel.”


Op het borrelplein vinden klanten tegen de wand in een ‘warm aangeklede setting’ het ruime bier- en wijnassortiment en midden op het plein staan lage meubels met een uitgebreid assortiment nootjes, kaas, worst, speciaal bier, speciaal geselecteerde wijnen, lokale specialiteiten en al het overige dat een lekkere borrel compleet maakt. Mark Smit, als category manager verantwoordelijk voor deze groepen legt uit: “Met dit borrelplein geven we invulling aan onze wens om deze groep artikelen op een betere en inspirerende manier te presenteren, zodat de klant alles kan vinden voor een lekker genietmomentje.”


In Berlstrum is tevens de duurzame lijn met onder andere afgedekte koelingen doorgezet. Daarmee startte Poiesz in het voorjaar van 2023 in de winkel in de Leeuwarder wijk Westeinde. FoodPersonality maakte er destijds, samen met commercieel directeur Leendert van Eck, een uitgebreide rondgang voor een reportage.


Poiesz maakte eerdere deze week bekend dat begin juli een nieuwe winkel wordt geopend in Onstwedde en eerder dit jaar opende het bedrijf al nieuwe winkels in Sexbierum en Beerta. De komende maanden komen daar ook nog winkels in Rolde en Zuidlaren bij. Het betreft hier winkels die zijn overgenomen van Plus. Tussendoor wordt in De Westereen naast de bestaande winkel een compleet nieuwe winkel gebouwd die deze zomer zal worden heropend. Daarmee staat de teller inmiddels op 79 winkels. Daar waar de vloeroppervlakte het toelaat zal het nieuwe borrelplein deel uitmaken van deze winkels.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.