Afbeelding

Aldi kassaloos: naast creditcard ook Apple Pay

Opinie

Zoals bekend mag worden verondersteld: Aldi heeft in Utrecht vorig najaar een kassaloos filiaal geopend (met als naam: Aldi Shop & Go, foto: de pui, vlak na de openingsdag, fotobron: archief FoodPersonality)), een initiatief waar iedereen vast wel een beetje van opkeek, omdat Aldi Nord nou niet meteen de meest innovatieve is onder alle supermarktbedrijven. Dat verwacht je niet van een discounter en al helemaal niet van een discounter met het bezuinigings-dna zoals de familie Albrecht dat vroeger liet zien. Maar goed, tijden veranderen…

Alleen, de kritiek was ook meteen duidelijk. Het ging om een Aldi waar je ‘kassaloos’ boodschappen kunt doen als je een creditcard hebt. En anders niet. En ja, laat dat nou in Nederland een weinig gangbaar betaalmiddel zijn, want juist hier in Nederland gebruiken mensen vooral hun bankpas, al dan niet in combinatie met hun smartphone. Een creditcard is eerder uitzondering dan regel.

Maar: deze week heeft Aldi gemeld dat de betaalmogelijkheden zijn uitgebreid. Behalve met creditcard kun je nu ook met ‘Apple Pay’ betalen. Dat klinkt al een stuk toegankelijker. De iPhone-bezitter kan vanaf nu… Niettemin, hoeveel Nederlanders beschikken over en gebruiken Apple Pay? Dat is niet duidelijk. Aldi zegt wel dat het verder werkt aan het toegankelijk maken van betaalmogelijkheden bij dit kassaloos filiaal.

Apple Pay… betaalwijze voor velen? Nou, wat we denken te weten, is dat de meerderheid van de Aldi-directeuren van Apple Pay gebruik maakt. Maar dat is niet echt een meerderheid van de Nederlandse bevolking.

Gé Lommen

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.