Afbeelding

Voedingscentrum: Petra Verhoef opvolgster Gerda Feunekes

Personality's

Petra Verhoef (1966) wordt de nieuwe directeur bij het Voedingscentrum (foto, fotobron: Voedingscentrum). Ze treedt aan met ingang van 15 mei. Verhoef is de opvolgster van Gerda Feukenes, van wie het afgelopen november bekend werd dat zij naar de universiteit van Wageningen zou vertrekken.

Verhoef is momenteel werkzaam bij het Rathenau Instituut, een denktank op het gebied van de invloed van wetenschap, innovatie en technologie op de Nederlandse samenleving. Zij is daar coördinator voor het terrein ‘gezondheid’. Dat houdt in: de behandeling van kwesties als digitale technologie voor ziektepreventie, duurzame voedselproductie en risico’s voor mens en milieu bij onderzoek en innovatie. Daarvoor werkte zij bijna 12 jaar bij Unilever in functies op het gebied van voeding, gezondheid en innovatie.

Verhoef is epidemioloog en studeerde ‘humane voeding’ aan de Wageningen Universiteit, met een promotie-onderzoek over de rol van b-vitaminen bij de voorkoming van hart- en vaatziekten. “Zij leidde voedingsonderzoek in diverse omgevingen, waaronder Top Institute Food and Nutrition, Unilever en Wageningen University & Research’, aldus het Voedingscentrum. Een van de speerpunten in haar nieuwe rol bij het Voedingscentrum zal zijn: een betere ondersteuning van consumenten die in de samenleving op achterstand staan, bij de keuze van gezonde, veilige en een duurzamere keuze.

Verhoef is de opvolgster van Gerda Feunekes, die twee maanden geleden bij het Voedingscentrum vertrok om algemeen directeur van de ‘Agrotechnology & Food Science Group’ te worden van Wageningen University & Research. Ook Feunekes heeft een arbeidsverleden bij Unilever.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.