Afbeelding

Hanneke Faber gaat vanuit Unilever de sector uit

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Vorige week maakte Unilever bekend dat het zogeheten ‘leadership team’ er anders uit zou gaan zien. Het maakte ook bekend dat Hanneke Faber geen deel meer daarvan zou uitmaken. En nu is sinds maandag bekend dat Faber als de nieuwe ceo zal aantreden van Logitech. Zij begint bij dat bedrijf op 1 december.

Logitech is een elektronicabedrijf en maakt onder andere toetsenborden en computermuizen. Faber belandde in 2018 bij Unilever, ze kwam over van Ahold Delhaize, waar ze van 2013 t/m 2017 werkzaam was. Eerst was dat ‘chief commercial officer’ in het bestuur van Ahold en ten tijde van de fusie met Delhaize werd ze ‘chief e-commerce & innovation officer’ in het bestuur van Ahold Delhaize. Maar eind 2017 bleek dat ze zou gaan overstappen naar Unilever – een stap waar ze de verdere Ahold Delhaize-top wellicht mee overviel.

In de structuur van Unilever van toen werd ze ‘president Europa’, maar een jaar later werd die structuur omgevormd in categorieën in plaats van gebieden en werd zij ‘president food & refreshment’, naderhand weer omgevormd tot ‘president nutrition’.

Vorige week maakte Unilever-ceo Hein Schumacher bekend dat er weer marktaandeel moet worden teruggewonnen en dat er beter moet worden gepresteerd. Hij wees daarbij op meer innovatie en op meer focus op ‘de topmerken’ van het bedrijf. Tegelijkertijd ging er een bezem door de bedrijfstop. Cfo Graeme Pikethly (Schot) had al eerder gemeld dat hij het bedrijf zou gaan verlaten. Zijn opvolger wordt Fernando Fernandez (Argentijn, momenteel nog ‘president’ voor cosmetica en verzorging).

President-commissaris Nils Andersen (Deen) wordt opgevolgd door Ian Meakins (Brit). En Faber zou ook vertrekken. Unilever meldde ook dat Faber een nieuwe ‘opportunity’ buiten het bedrijf zou zoeken. en dat blijkt dus een halve week later Logitech te zijn. Unilever zelf heeft nog geen opvolger voor Faber en is bezig die te zoeken.Toen Faber bij Ahold aan de slag ging, was zij afkomstig van Procter & Gamble. Voor dat Amerikaanse bedrijf was ze ook in thuisland VS werkzaam en zij woonde daar al een tijd.

Voor haar nieuwe functie bij Logitech zal ze eerst in Zwitserland werkzaam zijn, waar het hoofdkantoor gevestigd is. Vervolgens zal zij in de VS gaan werken, in ‘Silicon Valley’.

Uit informatie van Het Financieele Dagblad mogen we opmaken dat Faber niet bij een bedrijf belandt in een sector met welhaast vanzelfsprekende groei, doordat het een elektronica- of anders techbedrijf is. Logitech was met name tijdens de coronaperiode een beurslieveling, zoals wel meer techfondsen in die periode (door de opkomst van thuiswerken kreeg het Zwitsers-Amerikaanse bedrijf een flinke zet in de rug). Maar na die periode kreeg Logitech het moeilijk. Mede-oprichter Daniel Borel blijkt onlangs de voorgangster van Faber te hebben weggestemd.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.