Roos Laméris
Roos Laméris

Benoemingen FrieslandCampina: Roland Wiedhaup verantwoordelijk voor Superunie, Roos Laméris voor Ahold en Jumbo

Door: Dave van Loon Personality's

FrieslandCampina maakt een tweetal benoemingen binnen het commerciële team bekend: Roland Wiedhaup is benoemd als customer development director voor Superunie, private label en hard discount en Roos Laméris krijgt dezelfde functie, maar dan voor Ahold en Jumbo. Zij worden daarmee belangrijke aanspreekpunten voor supermarktorganisaties.

Roland Wiedhaup is bij FrieslandCampina benoemd tot customer development director. Hij wordt in die functie verantwoordelijk voor Superunie, private label en hard discount en volgt daarmee Geert van de Pol op. Wiedhaup heeft binnen FrieslandCampina een aantal jaren het global e-commerce team aangestuurd. Daarvoor werkte hij als head of e-commerce Nederland. Vóór FrieslandCampina was Wiedhaup werkzaam bij Procter & Gamble en daar commercieel verantwoordelijk voor onder andere voor Superunie en de aangesloten leden.


Roland Wiedhaup.

Roos Laméris is eveneens benoemd als customer development director, maar dan verantwoordelijk voor Ahold en Jumbo. Laméris heeft binnen FrieslandCampina een aantal jaren het Out-of-Home-team en later het Jumbo-team aangestuurd. Eerder Laméris bij Grolsch in verschillende commerciële- en logistieke functies. Laméris volgt Frans van Engelen op die FrieslandCampina heeft verlaten en inmiddels bij Hak commercieel directeur is geworden.

Naast deze twee benoemingen zijn er op dit moment vele tientallen (zo niet honderden) benoemingen binnen FrieslandCampina als geheel, vooral als gevolg van de aangekondigde herstructurering, waarbij het bedrijf in zeven businessgroepen (in plaats van de huidige vier) wordt georganiseerd, maar waarbij tevens zo’n 1.600 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.