AGF Monitor week 1

0
Leestijd: < 1 minuut
Lidl komt in de eerste week van het nieuwe jaar meteen stevig uit de startblokken. Het mandje daalt flink in prijs, geholpen door flink wat aanbiedingen. Ook bij Jumbo zijn de prijzen deze week lager. Bij Albert Heijn en Plus daarentegen gaan de prijzen juist omhoog. Wel blijft Plus opnieuw onder het prijsniveau van AH. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste formule is deze week 24%, vooral door toedoen van de prijsverlaging bij Lidl.
Een zestal promoties noteerden de prijsmeters deze week bij Lidl. Ook AH is met vier aanbiedingen redelijk actief. Bij Jumbo zijn alleen de perssinaasappelen in de aanbieding, terwijl Plus deze week kiest voor bloemkool en pitloze druiven. Die laatste promotie deelt Plus overigens met AH en Lidl, waarbij de prijzen zo’n 50 cent uit elkaar liggen. De details van de promoties en alle actuele prijzen staan op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.