CBL en FNLI starten Platform Productsamenstelling
CBL en FNLI starten Platform Productsamenstelling Shelflife

CBL en FNLI starten Platform Productsamenstelling

Algemeen

De voorzitters van het CBL en FNLI, resp. Dick Boer en Freek Rijna, hebben vandaag het startsein gegeven voor de oprichting van het Platform Productsamenstelling. Het accent ligt daarbij op het verbeteren van producten als bijdrage aan een gezond leefpatroon. CBL en FNLI geven hiermee ook invulling aan de agenda van het wereldwijde Consumer Goods Forum.

Tijdens het eerste overleg, vandaag, hebben CBL en FNLI besloten het Platform Productsamenstelling op te richten waarbinnen fabrikanten en retailers gezamenlijk de samenstelling van producten veranderen met als doel het consumenten nog makkelijker te maken verantwoord te eten. De focus ligt op vermindering van (verzadigd) vet, suiker en/of zout, en meer vezels in de producten. Ook door wijziging van de portiegrootte kan gezondheidswinst geboekt worden.

Binnen het Platform wordt hiervoor een gezamenlijk stappenplan opgesteld voor  verschillende productgroepen en worden de normen vastgesteld. Hoe succesvol deze aanpak kan zijn, bewijst de recente afspraak die gemaakt is over de vermindering van het zoutgehalte in groenteconserven. Fabrikanten en retailers hebben besloten de komende jaren stapsgewijs het zoutgehalte in deze producten drastisch omlaag te brengen.

Deze manier van samenwerken is volgens CBL en FNLI uniek en tegelijkertijd broodnodig in dit soort processen. Consumenten zullen soms aan nieuwe smaken moeten wennen. Dit lukt alleen als alle fabrikanten één lijn trekken en dit proces gezamenlijk aangaan. Het Platform biedt een uitstekende paraplu om hiermee aan de slag te gaan.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.