Amazon Go: kassaloze supermarkt
Amazon Go: kassaloze supermarkt Shelflife

Amazon Go: kassaloze supermarkt

· leestijd 1 minuut Algemeen
Het afgelopen maandag gelanceerde Amazon Go trekt veel publiciteit. Een supermarkt waar je zonder kassa’s boodschappen kunt doen spreekt kennelijk tot de verbeelding. Betalen gaat via een app. Onder de naam Amazon Go opent het internetbedrijf volgend jaar een supermarkt in thuismarkt Seattle waarin klanten niet in de rij voor de kassa hoeven te staan. De app herkent automatisch wat klanten meenemen en rekent ook af. Amazon kondigde eerder al aan dat het fysieke winkels wilde openen.
De Amazon Go-winkel draait op zogenoemde ‘Just Walk Out’-technologie met een combinatie van computers met gezichtherkenning, sensoren en kunstmatige intelligentie. Klanten laten bij binnenkomst bij poortjes hun smartphone scannen en gebruiken dan hun Amazon Go-app, waaraan ook hun Amazon-account is gekoppeld, om boodschappen te doen. De ‘Just Walk Out’-technologie herkent vervolgens wanneer klanten artikelen uit het schap halen of weer terugzetten. Bij het verlaten van de winkel gaan klanten weer door de poortjes en wordt er automatisch afgerekend.
De winkel zelf is zo’n 167 m2 groot en kan het best worden omschreven als AH To Go-achtig, dus met vooral gemaksproducten en producten voor directe consumptie. Vooralsnog is de afgelopen maandag geopende pilotwinkel alleen toegankelijk voor medewerkers van Amazon.
Behalve de innovatieve technologie is vooral opmerkelijk dat Amazon potentie lijkt te zien in een fysieke levensmiddelenwinkel, daar waar het zich tot nu toe vooral op online initiatieven concentreerde. Het openen van fysieke winkels op basis van een contactloos afrekensysteem lijkt ook een wat smalle basis. Meerdere technologiebedrijven zijn bezig het ontwikkelen van systemen rondom scannen en betalen met de eigen smartphone.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.