Unilever: Polman gaat, Jope komt
Unilever: Polman gaat, Jope komt Shelflife

Unilever: Polman gaat, Jope komt

Algemeen

Paul Polman stopt per 1 januari als topman van Unilever. Polman wordt opgevolgd door Alan Jope die al jaren bij Unilever werkt en momenteel leiding geeft aan de divisie persoonlijke verzorging. Dat maakt Unilever vanochtend bekend.

Polman leidt Unilever sinds 2009. Het was al langer duidelijk dat de Brits-Nederlandse multinational op zoek was naar een opvolger. Onder Polman zette Unilever zwaar in op verduurzaming en voerde hierop gedurende zijn gehele ceo-schap actief beleid. Daarnaast verlegde hij de focus sterker op opkomende landen en op de margerijke divisie persoonlijke verzorging.

Onder Polman nam Unilever afscheid van de margarines, de wortels van het Nederlandse aandeel in Unilever. De spreaddivisie werd verkocht aan private-equitybedrijf KKR en is inmiddels verzelfstandigd tot Upfield.

De 54-jarige Jope gold al als topfavoriet om Polman op te volgen. Jope werkt al 33 jaar bij Unilever. De divisie persoonlijke verzorging, die hij nu leidt, is met een omzet van bijna € 21 mrd de grootste afdeling binnen het concern. Die divisie is bovendien de belangrijkste groeimotor van het concern.

Alan Jope heeft ook uitgebreide ervaring in opkomende landen, waar Unilever de afgelopen tien jaar zijn positie heeft verstevigd. Zo werkte hij lange tijd in China en was eerder president van Unilever in Rusland, Afrika en het Midden-Oosten.

In een toelichting zegt Jope het een eer te vinden om Unilever te mogen leiden. De Schot stelt zich te willen blijven inzetten om de klanten te dienen, net als andere belanghebbenden in de onderneming. Daarbij zal hij zich richten op groei en waardecreatie voor de lange termijn.

Paul Polman neemt in de loop van volgend jaar definitief afscheid.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures