Plus-ondernemer Giel Smits wint Vakcentrum-prijs ZO2Z Award
Plus-ondernemer Giel Smits wint Vakcentrum-prijs ZO2Z Award Shelflife

Plus-ondernemer Giel Smits wint Vakcentrum-prijs ZO2Z Award

· leestijd 1 minuut Algemeen

Plus-ondernemer Giel Smits heeft gisteren op de jaarlijkse Dag van het Vakcentrum het ZO2Z Award gewonnen, de prijs van het Vakcentrum voor ‘onderscheidende supermarktondernemers’.

De ZO2Z Award is een om het andere jaar door het Vakcentrum toegekende prijs voor onderscheidend supermarktondernemerschap. Met deze prijs wil het Vakcentrum de rol van het zelfstandig supermarktondernemerschap voor de Nederlandse economie en de plaatselijke gemeenschap benadrukken. In 2017 wonnen Tijn en Niek Leussink (Jumbo Leussink in Aalten).

Giel Smits heeft een Plus in Culemborg en een Plus in De Meern. De prijs wordt toegekend op grond van zijn verrichtingen met de Plus in Culemborg.

Er zijn ook een nummer twee en een nummer drie bekendgemaakt dinsdag bij de Dag van het Vakcentrum. Nummer twee is Froukje Sloot, franchiser van een Jumbo in het Groningse Stadskanaal. Gert en Mirjam Kuiper, AH-franchisers in het Friese Franeker, vormen de nummer drie.

Ruim 200 supermarktondernemers gingen van start in deze competitie. In een eerste ronde werden, op basis van een ondernemersanalyse door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia, twaalf provinciewinnaars gekozen. Uit deze twaalf provinciewinnaars zijn, na bedrijfsbezoeken en uitvoerige gesprekken, drie finalisten bepaald. Deze finalisten werden bezocht door de finalejury, bestaande uit Marian Geluk (directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie/FNLI), René Roorda (directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel/CBL) en Harrie ten Have (voorzitter van het Vakcentrum).

Een verklaring van de jury: “Hoewel iedere finalist daar op heel eigen wijze invulling aan geeft, is duidelijk dat zij alle drie hun medewerkers als het kapitaal van hun onderneming zien. Juist de medewerkers bepalen in hoge mate de sfeer en de beleving in de winkel. Daarnaast hebben de drie finalisten een absolute toegevoegde waarde voor hun lokale omgeving.”

Giel Smits geldt al jaren als een bekende ondernemer binnen de Plus-gelederen. Volgens de jury besteedt hij aandacht aan milieu-aspecten en energieverbruik, onderscheidt hij zich door plaatselijke betrokkenheid, een ‘duurzaam personeelsbeleid’ en hij werft bij scholen in en om Culemborg om zijn Plus van nieuwe medewerkers te voorzien. Verder munt hij uit in de verleiding van ‘lekker eten en drinken’, door o.a. de toevoeging van een lokaal assortiment. Boven de Plus-winkel beschikt Smits over een grote kookstudio waar geregeld bier- en wijnproeverijen en ‘wijn-en-spijsavonden’ worden gehouden. En tijdens kookworkshops leren kinderen van alles over groente, fruit en vitaminen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.