Exportvereniging zoetwaren opgericht
Exportvereniging zoetwaren opgericht Shelflife

Exportvereniging zoetwaren opgericht

Algemeen

Deze week is het bekendgemaakt dat de ‘DSEA’ is opgericht, de ‘Dutch Sweet Export Association’. De DSEA wil fungeren als vertegenwoordiger en promoter van Nederlandse zoetwarenfabrikanten in het buitenland. De vereniging is opgericht door o.a. Ton Baas (Baas Consultancy), Rob Schotema en als mede-initiatiefnemers worden Robert van Barneveld (Sweetlife), Wouter Struijs (Gift and Concepts), Cor Rijken (Cor Rijken Verpakkingen) en René Nederpelt (voormalig manager Europese inkoop Ahold Delhaize) genoemd.

De DSEA zal volgens Baas en Schotema fungeren als een ‘partner van Nederlandse zoetwarenbedrijven’ en als bevorderaar van ‘bestaande en opkomende markten’ waar ter wereld dan ook. De DSEA initieert en ondersteunt marketing en promotie van de Nederlandse zoetwarenproducenten in het buitenland. In een persbericht wordt ook gemeld: “De gevarieerde activiteiten bestaan uit het intensief monitoren van potentiële nieuwe markten d.m.v. van marktonderzoeken en verkenningen. DSEA zal regelmatig inkomende en uitgaande handelsmissies organiseren en coördineert gezamenlijke deelname aan zoetwarenevenementen wereldwijd, d.m.v. een DSEA-zoetwarenpaviljoen.”

Voor zoetwarenfabrikanten is het lidmaatschap van de DSEA gratis. Maar de deelname aan ‘activiteiten van de DSEA’ zullen ‘hoofdelijk omgeslagen’ worden.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.