Jaarcijfers: Sligro krabbelt weer op
Jaarcijfers: Sligro krabbelt weer op Shelflife

Jaarcijfers: Sligro krabbelt weer op

Algemeen

Sligro heeft vorig jaar weer winst gemaakt, zo meldt het bedrijf vanochtend. Het foodservicebedrijf dook in 2020 diep in de rode cijfers, maar wist het afgelopen jaar - ondanks nieuwe lockdowns te herstellen. De omzet kwam uit op € 1,9 mrd en er werd een nettowinst van € 20 miljoen gerealiseerd.

De positieve cijfers van Sligro mogen een prestatie heten. In 2020 stond er nog een verlies van € 70 mln in de boeken als gevolg van de coronacrisis. Het herstel in 2021 had krachtiger kunnen zijn, maar nieuwe horecasluitingen in de tweede helft van het jaar gooiden roet in het eten.

De omzet van € 1,9 milard was weliswaar iets lager dan in 2020 en zo’n € 400 miljoen minder dan in 2019, maar die omzetdaling kon deels worden opgevangen met € 28 miljoen aan NOW-steun van de overheid. Uitgestelde belastingen werden echter alsnog betaald.

Ook Sligro meldt dat het de kosten ziet stijgen. Zo was het vorig jaar € 5 miljoen meer kwijt aan logistieke kosten. Deels komt dat doordat chauffeurs en diesel duurder zijn dan in 2020, maar ook doordat Sligro noodgedwongen met minder volle wagens moest rijden. Sligro signaleert echter kostenstijgingen op een breed front.

Voor 2022 geeft Sligro geen omzet- of winstverwachting. Daarvoor zijn de marktomstandigheden vanwege de coronapandemie nog te onzeker. Sligro zal over 2021 geen dividend uitkeren aan aandeelhouders vanwege de voorwaarden voor het ontvangen van overheidssteun.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.