De andere markthal

0
Leestijd: < 1 minuut

Je hebt natuurlijk de Markthal in Rotterdam, maar: er is ook die andere markthal, Fenix Food Factory. In de wijk Katendrecht hebben zeven ondernemers zich verzameld om een alternatief te bieden, met een aanbod dat zo lokaal, ambachtelijk en natuurlijk mogelijk is. Wel zo’n 2.000 m2, van een oud pakhuis in Rotterdam met de naam Fenix (het stond leeg). Maar sinds mei dit jaar vind je hier dit alternatieve ondernemerscollectief waarvan in het novembernummer van FoodPersonality een reportage.
Deze winkels en tegelijk horeca-initiatiefnemers van Fenix Food Factory zijn: 
1 Booij Kaasmakers: de tweede kaaswinkel van een kaasboerderij uit Streefkerk, met naar het schijnt een lange historie, van de familie Booij dus. De onderneemster hiervan is Marijke Booij
2 Stielman Koffiebranders, van Edwin Overmars
3 Jordy’s Bakery, de jongste generatie van de Rotterdamse bakkersfamilie Klootwijk
4 CiderCider, van Wouter Bijl, die tegelijk ook een van de initiatiefnemers is van de Fenix Food Factory
5 Rechtstreex, groenten en zuivel van de boer, gedistribueerd in woonwijken. Van eigenaar Arthur Nijhuis, maar Wouter Bijl van CiderCider en Marijke Booij van Booij Kaasmakers participeren hierin
6 De Kaapse Brouwers, brouwerij en verkopers van ambachtelijke biervarianten, met Tsjomme Zijlstra als initiatiefnemer en eigenaar
7 Firma Bijten: vlees en vleeswaren. Ook weer van Wouter Bijl, en van Maarten Bouten; uit hun namen ‘Bouten’ en ‘Bijl’ maakten ze de naam Bijten.