Ed van de Weerd (Ahold) naar Jumbo

0
Leestijd: 2 minutenJumbo Supermarkten heeft Ed van de Weerd benoemd tot commercieel directeur. Van de Weerd is afkomstig van Ahold, waar hij diverse commerciële functies heeft vervuld. De afgelopen jaren werkte hij als senior vice president Commerce bij Ahold Tsjechië, daarvóór was Van de Weerd enkele jaren merchandising director houdbaar bij Albert Heijn.

 

Van de Weerd begon zijn carrière ooit bij Procter & Gamble, maar werkte ook vijf jaar bij Vodafone alvorens bij Albert Heijn aan de slag te gaan. Bij Jumbo start Van de Weerd op 1 september. Behalve Van de Weerd heeft Jumbo ook Roland van den Berg aangetrokken. Hij wordt benoemd tot manager business development. Van Den Berg gaat eerder aan de slag, naar verwachting in de loop van juli.

 

Van den Berg is op dit moment nog associate partner bij OC&C Strategy Consultants en werkte daarvoor in diverse financiële en commerciële managementfuncties bij Unilever. Met de komst van Van de Weerd en Van Den Berg zegt Jumbo de onlangs ingevoerde topstructuur op sterkte te hebben.

 

Algemeen directeur Frits van Eerd is verheugd over de komst van de nieuwe commercieel directeur. “Ed van de Weerd brengt 18 jaar commerciële en retailervaring mee naar Veghel. Hiermee is hij een waardevolle aanvulling op ons directieteam in een periode waarin Jumbo Supermarkten zeer snel groeit. Samen met al onze medewerkers gaan we ons inzetten voor het verdere succes van Jumbo.”

 

Ed van de Weerd heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging: “Jumbo is een prachtbedrijf dat zich dankzij een uitstekende formule en goed ondernemerschap in korte tijd heeft ontwikkeld tot de snelst groeiende supermarktketen van Europa. Het is een eer en uitdaging om hieraan te kunnen gaan bijdragen.”

 

Met de komst van de nieuwe commercieel directeur is de directie van Jumbo compleet. Momenteel bestaat de directie uit Frits van Eerd (algemeen directeur), Colette Cloosterman-van Eerd (formuledirecteur) en Ton van Veen (financieel directeur). De directie is verder aangevuld met directieleden Jan Heuving voor de discipline Winkeloperatie, Karel de Jong voor Supply Chain, Gea Kuiper voor Human Resources en nu dus per 1 september Ed van de Weerd voor Commercie. Niels Onkenhout, CEO Super de Boer, heeft namens Super de Boer zitting in de directie.