Gezonde Innovatie Awards: PLNT Stoofstukjes
Gezonde Innovatie Awards: PLNT Stoofstukjes Shelflife

Gezonde Innovatie Awards: PLNT Stoofstukjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

Foodlog en FoodPersonality reiken gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit, voor de tweede keer. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. In deze serie richten we de spotlights steeds op één van de genomineerden. Vandaag: Laurens Zandbergen (marketing manager bij PLNT) over hun Plantaardige Stoofstukjes. Tussen 13 december en 16 januari kunnen consumenten op hun favorieten stemmen via de stemwebsite.

“PLNT houdt van het leven en van onze planeet. Wij geloven dat een gezonder leven en een gezondere planeet de basis zijn voor onze toekomst. We willen bijdragen aan een gezondere toekomst door heerlijke vlees- en visopvolgers aan te bieden. Genieten van het hier en nu en tegelijkertijd vooruitkijken naar morgen.”

“Als we flinke stappen willen zetten in het verduurzamen van de consumptie, moeten juist vleeseters verleid worden om vegetarisch of veganistisch te eten. Dat kan alleen door hen echt lekkere vleesopvolgers te bieden voor een smaakvol gerecht zonder vlees.”

“Wij gebruiken het woord vleesopvolger in plaats van -vervanger, omdat het woord vervanger aangeeft dat het iets vervangt van dezelfde waarde. We hebben het over de next level, namelijk producten die gezonder en duurzamer zijn dan het origineel.”

“Onze vleesopvolgers zoals de PLNT Plantaardige Stoofstukjes zijn ontwikkeld met behulp van onze innovatieve 3D Extrusion TechnologyTM. Hiermee kunnen we realistische vezelstructuren maken, zoals die van kip of rund. Dankzij deze technologie blijven het uiterlijk, de smaak en de structuur van de vleesopvolgers heel dicht bij het origineel, dat je niet zou denken dat de producten plantaardig zijn. Tijdens het koken absorberen de structuren de sappen van de overige ingrediënten. Dit opgenomen vocht komt tijdens het eten weer vrij, waardoor een mals, sappig effect ontstaat; heel erg lekker en vergelijkbaar met het eten van vlees.”

(Potentiële) flexitariërs kunnen we stimuleren om een paar dagen per week te kiezen voor een menu zonder vlees of vis als onze producten dicht bij de smaak en structuur van echt vlees en echte vis blijvenSoja zo duurzaam mogelijk

“Een aantal van de producten van PLNT bevat soja. Dit is een hot topic binnen food. De teelt van soja zou leiden tot allerlei problemen, zoals bomenkap, bodemuitputting en watervervuiling. We proberen onze soja zo duurzaam mogelijk in te kopen. Onze GGO- en chemicaliënvrije soja is duurzaam geproduceerd en halen wij van dichtbij, uit Oostenrijk. 85% van de tijdens de productie verbruikte energie wordt vernieuwd. De soja-leverancier gebruikt daarvoor waterkracht uit een nabijgelegen rivier.”

“Smaak, textuur en prijs spelen een belangrijke rol in de keuze voor gezondere opvolgers. Dit geldt natuurlijk ook voor vlees- en visopvolgers. (Potentiële) flexitariërs kunnen we stimuleren om een paar dagen per week te kiezen voor een menu zonder vlees of vis als onze producten dicht bij de smaak en structuur van echt vlees en echte vis blijven. We besteden daarom alle aandacht aan de meest excellente smaak van onze producten tegen een betaalbare prijs waarbij het origineel – vlees of vis – het uitgangspunt is.”

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.